חיידק מסתורי בדרכי השתן

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

23/09/2023 | 17:55 | מאת: בועז

שלום דוקטור וחתימה טובה סיפרתי לך לפני כמה זמן ששתי תרביות שתן שלי חזרו עם פלורה מעורבת ושאלתי אותך האם יתכן שכל החיידקים שצמחו אתףצלי בתרביות קודמות נמצאים שם ובאמת יש "פלורה מעורבת" ואמרת שכן. כעת שלחנו תרבית נוספת ישירות מהקטטר וגם שם לא הצליחה לחזור צמיחה ברורה. הצמיחה האחרונה שכן חזרה הייתה מורגנלה סיב, לפני זה עוד מורגנלה, לפני זה פסאדומונס לפניו פרוטאוס ובעבר הרחוק יותר קלבסיאלה ואנטרוקוקוס. העניין הוא שכעת באופן קבוע בדגימת השתן (גם בדגימה טרייה וגם בדגימה משקית הלילה בקטטר) אין לי ניטריטים ויש לי ph 9. כאשר המורגנלה צמחה בתרבית וגם הפסאדומונס היו ניטריטים. כאשר הפרוטאוס צמח לי בעבר לא היו ניטריטים אך מעולם לא היו לי ערכי ph כאלה. 1) האם עדיין יתכן שכל החיידקים האלה מעורבים אצלי על אף שאין ניטריטים בדגימות שתן חוזרות? 2) קראתי ש ph 9 נגרם על ידי חיידקים שנקראים urea splitting bacteria. איזה מן החיידקים הם כאלה מה המשמעות של זה ואיך זה שלא היו לי ערכי ph כאלה בעבר? תפקודי הכליות שלי בבדיקות הדם תקינים. 3) הריח של השתן מסריח מאוד. יש הרבה מוגלה. כאמור ניטריטים אין בדגימות ויש חלבון בערך של 100 ו ph 9. האם תוכל לשער איזה חיידק מתאים לנתונים אלה ואיזו אנטיביוטיקה מתאימה אמפירית אם חלילה יהיה לי זיהום עם חום?

שלום בועז, 1. כן. 2. על הסיבות האפשריות ל- Ph 9 בשתן אני מציע לך לפנות לפורום של רופא/ה נפרולוג/ית. 3. אני חושש שאינני יכול לקבוע שהתוצאות המתוארות בבדיקת השתן שלך נגרמו ע"י חיידק, ואם כן- באיזה חיידק מדובר. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות