האם במצב הזה יש כיסוי לטטנוס

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

23/09/2023 | 10:06 | מאת: עדי

שלום. הבת שלי נשרטה מאופניים חלודים ששכבו במחסן קרטב ל10-15 שנים. ירד לה דם. ניקינו במים וסבון ומרחתי בפנטן פלוס. היא בת 6 ומחוסנת לפי חיסוני שגרה. זה אומר שקיבלה טטנוס בגיל שנה? האם יש סכנה לטטנוס במקרה הזה שעברו 5 שנים או שהיא מכוסה? האם נדרשת כרגע זריקה? מדובר בפצע לא עמוק אך כן ירד דם ומדובר באופניים של 15 שנה והברזל קצת חלוד. תודה

שלום עדי, אם בתך בת ה- 6 קיבלה את כל חיסוני השגרה בישראל זה אומר שהיא כבר קיבלה 3 זריקות נגד 'טטנוס'- האחרונה בגיל שנה, ונחשבת כמחוסנת כנגד הדבקה במקרה המתואר בשאלתך. הרבה בריאות אפי

23/09/2023 | 14:43 | מאת: עדי

תודה לך

מנהל פורום מחלות זיהומיות