ציטופלסמה בהריון-שאלה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

09/09/2023 | 16:41 | מאת: Dana

שלום, אובחנתי בשבוע שלושים עם טוקסופלזמה כאשר מדובר בהדבקה חדשה כמה שבועות לפני כן. הרופא המליץ על דרפרים עם סולפדיאזין וחומצה פולית מאחר שיש לצאת מנק הנחה שהעובר נדבק בשלב זה של ההריון. האם התרופות האלה בטוחות לשלב זה ולא יכולות לגרום נזק לעובר?

09/09/2023 | 23:19 | מאת: דנה

אפשר לשאול ממה נדבקת?? אני גם בחרדות מזה. אכלת בשר לא מבושל?

שלום Dana, אני ממליץ לך להפנות את שאלתך ישירות למומחי המרכז הארצי לייעוץ טרטולוגי של משרד הבריאות בטלפון 02-5082825. הרבה בריאות אפי

10/09/2023 | 12:22 | מאת: Dana

לא אכלתי בשר נא בכלל ושמרתי אפילו יותר מזה, גם ירקות השתדלתי שלא לאכול בחוץ. אין לי מושג מאיפה זה הגיע.

מנהל פורום מחלות זיהומיות