המשך טיפול בבקטריוריה של מיראביליס

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

19/07/2023 | 14:33 | מאת: שושי

אני מתנצל מראש על ההודעה הארוכה. בהמשך לשאלה זו: https://www.doctors.co.il/forum-312/message-1341871/ בת 77 בריאה בדרך כלל. לפני שבועיים וחצי על אף בדיקת השתן החיובית והתרבית החיובית ל-P. Mirabilis נמנעתי מנטילת אנטיביוטיקה משום שהסימפטומים כבר חלפו. אף על פי כן, כשביקרתי אצל הרופא בעניין אחר לפני כמה ימים והזכרתי את העניין הוא נתן לי שוב הפניה לבדיקה ותרבית, והתוצאה שלהן שהגיעה היום היא זהה לתוצאה מלפני שבועיים וחצי: אריתרוציטים, לויקוציטים ו-10^6 מיראביליס. אגב, הרגישות של החיידק השתנתה קצת וכעת הוא הפך לעמיד גם נגד אמפיצילין בניגוד לפעם הקודמת, על אף שלא לקחתי שום אנטיביוטיקה אלא רק תכשיר חמוציות ו-D Mannose. עדיין אין סימפטומים. אז מה היית עושה בשלב זה, האם מניח לעניין כבקטריוריה לא מעניינת שמאפיינת נשים קשישות רבות, או בכל זאת מנסה להכחיד את החיידק באמצעות טיפול אנטיביוטי? ברשימת הרגישויות: הפעם עמידות הייתה נגד Ampicilin, Ciprofloxacin ו-Nitrofurantoin. שתי האנטיביוטיקות האוראליות הרגישות היחידות (השאר רק ב-IV או IM) היו Cefuroxime ו-Cotrimoxazole, אני לא מתלהבת מתופעות הלוואי של שתיהן, של הסחרחורות של Cefuroxime וההיפרקלמיה של Cotrimoxazole. השאלה היא אם בנסיבות האלה של בדיקות ותרביות חיוביות חוזרות אך ללא סימפטומים, אם אתה חושב שיש מקום לטיפול אנטיביוטי? בנוסף, האם ניתן לשקול טיפול אמפירי בפוספומיצין על אף שהיא לא נבדקה על ידי המעבדה? קראתי מאמרים שבדרך כלל חיידק המיראביליס נחשב לרגיש לפוספומיצין. תודה וסליחה על האריכות.

שלום שושי, בשלב זה לא הייתי ממליץ על טיפול אנטיביוטי. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות