ערכי בדיקות דם עם דלקת ריאות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

17/07/2023 | 14:32 | מאת: בועז

שלום דוקטור, 1) האם דלקת ריאות יכולה לגרום לערך שקיעת דם של 98? 2) האם אבצס ריאתי יכול לגרום לערך שקיעת דם כזה? 3) האם במהלך המחלה ערכי ה ESR יכולים עוד להמשיך לעלות בזמן שערכי ה CRP כבר מתחילים לרדת? תודה

שלום בועז, 1. כן. 2. כן. 3. כן. הרבה בריאות אפי

18/07/2023 | 01:11 | מאת: בועז

שלום דוקטור היה לי חום מיום שישי 7.7 עד 38.6 רקטלי ונתנו לי טיפול בפורטום רק לאחר חמישה ימים ירד לי החום אבל אז עוד היה לי crp 15 כאשר הנורמה עד 0.5 ושקיעה 78. בעקבות ממצא בצילום חזה החליפן לי את הטיפול לטזוצין שלוש פעמים ביום 4.5 גרם מנה למשך שבעה ימים שמסתיימים בשלישי בלילה כבר יום אחרי שהתחתתי את הטזוצין לא היה לי יותר חומים בכלל. התסמינים של הנשימה השתפרן וכמעט לא משתעל אבל ה crp ירד רק ל 2.1 והשקיעה אפילו עלתה ל 98... הספירת דם תקינה האם זה הגיוני שיפסיקו לי את הטזוצין ? האם חמישה ימים םורטום ו7 ימים טזוצין זה מספיק למרות שה crp וה esr עוד מוגברים? תודה

שלום בועז, היות ולא ברור לי האם מדובר רק בדלקת ריאות, ואם כן- איזה חיידק גרם לדלקת זן, ואם ידוע שם החיידק- לאילו אנטיביוטיקות הוא רגיש- אני חושש שאין ביכולי לענות על שאלותיך. יחד עם זאת, העובדה שאתה משתפר קלינית היא מעודדת. הרבה בריאות אפי

18/07/2023 | 07:02 | מאת: בועז

שלום דוקטור החשד הראשוני היה לדלקת בשתן צמח לי פסיאודומונס ארגינוזה שרגיש לפורטום לטזוצין לאמיקצין ולקרבפנמים יש לי קטטר והחליפו אותו אבל היה לי כח הזמן תבמיני חנק ושיעול ולכן החליפו לי לפני שבוע לטזוצין אחרי חמישה ימים פורטום על סמך צילום חזה שעשו לי. סהכ 12 וחצי ימי טיפול באנטיביוטיקה חמישה פורטום ו7 וחצי טזוצין. כבר ביום שהחליפו לי לטזוצין היה לי רק חום סאב פיברילי ומאז יום שאחרי אין לי לא חום וגם לא תסמינים . עם כי בסטיק שתן אני עדיין רואה בספק עקבות זהירים של לויקוציטים. מה דעתך? זה לא שיש לי ברירה אף אחד לא יתן לי עוד אבל האם יש סיכוי שזה מספיק?

שלום בועז, לדעתי יש סיכוי טוב שהטיפול שקיבלת הוא מספק. הרבה בריאות אפי

19/07/2023 | 14:53 | מאת: בועז

שלום ד"ר היום (טרם קבלת מנת הטזוצין האחרונה) שלחתי בדיקת שתן לכללית ותרבית מהקטטר. התרבית עוד לא חזרה אבל בכללית חזרו לויקוציטים בכמות 25. ובמיקרוסקופ כתוב BACTERIA SED MANY. מה עושים? איך זה יכול להיות? כבר היה לי סטיק שתן נקי לגמרי עוד כשקיבלתי פורטום לפני שקיבלתי טזוצין.

שלום בועז, מחכים בסבלנות לתוצאת התרבית. הרבה בריאות אפי

20/07/2023 | 08:58 | מאת: בועז

התרבית חזרה ללא צמיחה. מה השלב הבא?

שלום בועז, נראה לי הגיוני לחזור לשגרת החיים. הרבה בריאות אפי

23/07/2023 | 21:09 | מאת: בועז

שלום דוקטור יש לי כעת הרבה לויקוציטים בשתן אני שלחתי עוד תרבית ומפחד שהיא תצמח איך זה יכול להיות תוך פחות משבוע שסיימתי טיפול הטזוצין?

חוזר על המלצתי להמתין לתוצאת התרבית

מנהל פורום מחלות זיהומיות