מניעת חיידקים בדרכי השתן

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

15/07/2023 | 21:36 | מאת: יעקב

שלום דוקטור אם יש לי קטטר שתן קבוע מה הדרך הכי טובה שאתה מכיר למנוע כניסת חיידקים לשתן? האם החיידקים נכנסים דרך הצינור עצמו כלומר בחיבור של שקית השתן? האם אתה ממליץ על שימוש בכפפות סטריליות להחלפת שקית שתן? הבעיה שלא מצאתי שקית שתן סטרילית ואם חלילה נכנס חיידק מה הדרך הכי טובה למנוע תהליך זיהומי? תודה

שלום יעקב, אם יש לך קטטר קבוע בכיס השתן נראה לי הגיוני שתפנה את השאלה הזו לאורולוג/ית שמטפל/ת בך ותקבל ממנו/ה הסבר ראשוני מפורט על הטיפול בקטטר זה (כולל היכן מוצאים שקיות סטריליות וכיצד מחליפים אותן). הרבה בריאות אפי

16/07/2023 | 21:32 | מאת: יעקב

קיבלתי הדרכה מהאורולוג אבל אני אשמח להתייחסותך בהקשר חחלק החיידקי זיהומי. האם החיידקים נכנסים דרך חיבור שקית השתן לקטטר או שזה לא קשור? כלומר אם נניח ואני מחליף שקיות תמיד עם כפפות סטריליות בלי לגעת בקצה האם זה יבטיח לי שלא יכנסו לי חיידקים? כי האורולוג אמר שהחלפץ שקית זה לא פעולה סטרילית

שלום יעקב, החיידקים יכולים להיכנס לכיס השתן משתי דרכים עקריות: דרך החלק הפנימי של הקטטר בזמן החלפת השקיות, או דרך החלק החיצוני של הקטטר- במרווח שבינו לבין רירית השופכה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות