שאלה בקשר לבדיקת פאפ - hpv

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

20/06/2023 | 23:18 | מאת: ורד

שלום ד״ר הלפרין, לפני כמה שבועות ביצעתי בדיקת hpv -פאפ. התוצאה תקינה ב״ה ואין נוכחות של הוירוס. קראתי שהוירוס יכול להיות רדום במשך שנים, האם בזמן זה הוא נצפה בבדיקות? והכוונה בשאלה בעצם, במידה ואני נמצאת עם אותו פרטנר למעלה מ 10 שנים, ושנינו כמובן לא מקיימים יחסים אחרים, והבדיקות פאפ שלי תקינות בשנים האלה, אז אפשר להניח שאין לי צורך לחשוש מהוירוס הזה?

שלום ורד, מתוצאת הבדיקה שעשית אפשר להסיק שאין עדות לנוכחות של HPV בדגימה שנבדקה. אם את חוששת מאפשרות של הדבקה עתידית בנגיף את יכולה להתחסן כנגד הזנים העיקריים שלו. הרבה בריאות אפי

21/06/2023 | 09:56 | מאת: ורד

תודה על תשובתך המהירה.. אינני חוששת מהדבקה עתידית אלא על הדבקה כמו שכתבתי, שאולי התרחשה לפני למעלה מעשור. אני מבינה מתשובתך שלאור הבדיקות שנעשו אין זה רלוונטי?

שלום ורד, הבדיקה שעברת והתוצאה שצרפת לשאלתך המקורית מורידה את הסבירות שיש לך זיהום בנרתיק/צוואר הרחם שנגרם ע"י HPV, אך אין ביכולתי להבטיח לך שמעולם לא נדבקת בנגיף זה. הרבה בריאות אפי

21/06/2023 | 22:32 | מאת: ורד

תודה ד״ר ברור לי שא״א להבטיח כי הגוף מתגבר על הוירוס ברוב המקרים, השאלה שלי היא אם הבדיקה שלילית זה אומר שצריכה להיות הדבקה חדשה כדי שבדיקה תצא חיובית? או שזה כמו הרפס לדוגמה, שיש לו התפרצויות?

שלום ורד, יתכן מצב שבו נלקחת דגימה מאזור מסוים בנרתיק/צוואר הרחם שבו לא נמצא הנגיף, אך לא נלקחת מאזור שבו הוא כן נמצא. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות