בדיקת שתן

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

04/05/2023 | 16:18 | מאת: אור

שלום אימי בת 90 עשתה לפני שבוע וחצי בדיקת שתן היה טיפה דם בשתן בבדיקת הלשונית שעשתה האחות , וניתן לה אנטיביוטיקה ציפורל, לאחר סיום הציפורל עשינו שוב בדיקת שתן וזו התוצאה בשלפוחית השתן enteroccoci רגישים לפניצילין ונגזרות במקאה של אלרגיה יש לטפל quinolone/במקרטדנטין תהליך הבדיקה : צמיחה של… תהליך הבדיקה: bact.count 1 isoate התוצאה: .100.000cfu/ml שם החיידק: enterococcus spp אשמח לדעת מה זה אומר? זו בדיקת שתן יום לאחר שסיימה את האינטביוטקיה רופא המשפחה אומר שזה שרידים של דלקת כי היא אחרי אינטיביוטיקה ציפורל? אשמח להסבר שלך לגבי כל הבדיקה הנ״ל תודה

שלום אור, בתרבית השתן שביצעה אמך צמח חיידק שהוא עמיד ל'צפורל' (שאותו היא קיבלה) אך רגיש לתרופות אחרות (כגון 'מוקסיפן'). הרבה בריאות אפי

05/05/2023 | 04:54 | מאת: אור

שלום אז מה זה אומר? שהציפורל עזר ? או שכדאי לשוחח עם הרופא משפחה ולתת לה תרופה אחרת? את בדיקת השתן הזאת עשתה יום לאחר שסיימה את הציפורל? ( היא לא לוקחת מוקסיפן היא לקחה לפני כמה חודשים מוקסיפין כי היה לה דלקת קלה בריאות) תודה אשמח לעצה

05/05/2023 | 11:58 | מאת: אור

אשמח לתגובתך שוחחתי עם רופא המשפחה הוא אומר שהבדיקה לא יצאה טוב כי הבדיקת שתן היתה מעורבת עם חלקיקים של צואה ויכול להיות שזה נכון כי היה לה שלשולים במקביל וצריך לחזור על בדיקת שתן נקיה האם זה הגיוני, תודה

שלום אור, לחזור על הבדיקה זה מקובל. הרבה בריאות אפי

05/05/2023 | 13:26 | מאת: אור

אז כנראה עדיין זה לא ברור אם יש חיידק כי הבדיקת שתן חא היתה נקיה ולא לתת סתם אינטביוטיקה שוב? עד אשר נעשה שתן בדיקה חדש?

שלום אור, אם היא סובלת- אפשר לקחת תרבית שתן חוזרת, להתחיל מיד אחר כך טיפול אנטיביוטי מתאים (ל'אנטרוקוקוס') ועם הגעת התשובה להחליט איך ממשיכים. אם היא לא סובלת- אפשר לקחת תרבית שתן ולהמתין להגעת התשובה, ואז להחליט כיצד להמשיך. הרבה בריאות אפי

05/05/2023 | 17:59 | מאת: יוסי

אצל נשים קשישות יש שתי בעיות בסיטואציה כזו: בגלל האנטומיה והפיזיולוגיה שלהן קשה לקבל דגימה נקייה בלי קטטר, ובנוסף יש אצל חלק גדול מהן גם תופעה של נשאות כרונית אסימפטומטית של חיידקים בשתן שלא בטוח שכדאי לטפל בה באנטיביוטיקה שעלולה דווקא לעודד זיהום עמיד לאנטיביוטיקה.

מנהל פורום מחלות זיהומיות