שחפת (TB) ובדיקת מנטו

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

26/03/2023 | 20:53 | מאת: מני

לפני שנים התאשפזתי בבית חולים ולידי היה אדם שהיה לו חשד לTB (זר) הוא עלה לאשפוז אחרי בדיקות במיון אני מניח. היינו באותו חדר כמה שעות עם ווילון מפריד אני לא יודע אם בוודאות היה לו, רק שמעתי חשד. הוציאו אותי מהחדר ולאחר מכן לא אמרו לי שום דבר לגביו, לא אמרו לי שנחשפתי לאדם עם שחפת, אבל כן הייתי צריך לעשות בדיקת מנטו להתחלת טיפול ביולוגי. הטיפולים ותאריכים: בדיקה ראשונה: 19/01/2017 בדיקת התוצאה: 22/01/2017 תוצאה: שלילי- 0 מ''מ בדיקה שנייה: 29/06/2017 בדיקת התוצאה: 02/07/2017 תוצאה: שלילי 0 ממ' יש לציין שהבדיקה הראשונה הייתה כבערך שבועיים אחרי החשיפה האפשרית, והבדיקה השנייה הייתה בערך 7 חודשים אחרי. האם זה תופס? כל ההליך שעשיתי נראה הגיוני? האם הגיוני שהיה לו שחפת ולא הודיעו לי? או שבטוח היו מודיעים לי? הבדיקות מנטו היו ללא קשר. אני כרגע מדוכא חיסון (רמיקייד) ולא רוצה להסתמך על בדיקות חדשות. האם במקומי היית מודאג, לאור כל הסיפור עם כל הפרטים?

שלום מני, לאור הפרטים המופיעים בשאלתך, לו אני הייתי במקומך לא הייתי מודאג. הרבה בריאות אפי

29/03/2023 | 10:43 | מאת: מני

לדעתך היו מודיעים לי אם היה לו TB? אני תוהה אם הבדיקת מנטו הראשונה תופסת בגלל שזה היה רק שבועיים אחרי. יש טעם לנסות לשאול את הבית חולים? זה אפשרי בכלל לעשות cross checking כזה מלפני שנים? אם היה או לא היה לו TB, לדעתך עדיין עדיף לרדת מזה לאור הפרטים? אני יוצר לעצמי סתם כאב ראש? 2 בדיקות מנטו (אם כי אחת אחרי שבועיים) שנים על ביולוגי, עדיין נושם. קראתי שאפילו באנשים בריאים בדרך כלל (97%? אם זכור לי נכון) הנגיף תוקף גג שנתיים אחרי. אני דואג לבריאות שלי ואני לא יודע אם הבדיקות מנטו שעשיתי מספיקות. עכשיו אני מדוכא חיסון, ככה שעכשיו אולי זה אפילו פחות רלוונטי. ד''ר, היו מחוייבים להודיע לי? אני פשוט קורא על שחפת וזה מטמטם אותי.

שלום מני, מקובל לידע חולים, ששכבו באותו חדר עם חולה שאובחן בדיעבד כסובל ממחלה מדבקת, על כך. הרבה בריאות אפי

30/03/2023 | 04:18 | מאת: מני

ומה לגבי שאר הדברים? זה אפשרי לבדוק? כדאי לבדוק?

לא ברור לי מה זה "שאר הדברים"

מנהל פורום מחלות זיהומיות