אנטיביוטיקה מסוג טזוטין

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

19/03/2023 | 05:57 | מאת: בר

בוקר טוב ד"ר הלפרי ברצוני לדעת למה משמשת אנטיביוטיקה מסוג טזוטין מאושפזת שבוע עקב החמרה נכרת במחלת סעיפים ועלייה בתאים הלבנים קיבלתי דרך הוריד פלאגיל רוצפין ואמפצילין תוך מספר ימים המדדים התייצבו פחות או יותר אתמול היתה עלייה בתאים הלבנים תחת הטיפול הגיעו ל16000 הבוקר הוחלף הטיפול לטזוצין למה משמשת האנטיביוטיקה הנ"ל? האם היא יכולה להחליף את הטיפול שקיבלתי למשך שבוע ? האם ניתן ליטול אותה תחת אספירין , קרדילוק ? ברקע מועמדת לניתוח לכריתת הסיגמואיד במעי הגס בנוסף שאלה נוספת ברשותך. האם ניתן ליטול טבליות בוריקס תחת טיפול אנטיביוטי דרך הוריד קנדידה מסוג גלברטה? תודה רבה על המענה

שלום בר, 1. 'טזוצין' משמשמת בד"כ כטיפול בזיהומים שנגרמו על ידי חיידקים שהם עמידים לאנטיביטיקות אחרות (כגון 'אמפיצילין' ו'רוצפין'). 2. במידת הצורך ניתן לקבל אנטיביוטיקה זו גם כשמטופלים באספירין, 'קרדילוק' ו'בוריקס'. הרבה בריאות אפי

20/03/2023 | 06:42 | מאת: בר

בוקר טוב ד"ר הלפרין לגבי שאלתי האם ניתן ליטול אספירין בזמן נטילת טזוצין הכוונה זה כולל את האזהרות שכתוב שטזוטין יכולה להשפיע על השפעת אספירין ובנוסף אשמח לשמוע מה המינון המקובל של תרופה זו לטיפול ומה הטווח המקסימלי של הטיפול שניתן לקבל הכוונה דרך הוריד תודה רבה על המענה

שלום בר, 1. במידת הצורך ניתן לקבל אספירין בזמן קבלת' טזוצין'. 2. המינון המקובל של 'טזוצין' הוא 4.5 גראם כל 8 שעות. 3. משך הטיפול תלוי בד"כ בסוג הזיהום. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות