טיפול תרופתי לפטרייה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

26/01/2023 | 00:07 | מאת: מאי

ערב טוב דוקטור הלפרין בבדיקת משטח מהנרתיק Candida glabrata T glab סוג הטיפול הניתן לי על ידי רופאת נשים היה אגיסטן בפתיליות לנרתיק 3 פעמים ברציפות לפני השינה ניסיתי לקחת את הטיפול 3 פעמים אך ללא הטבה הכוונה הדלקת בנרתיק חזרה תוך מספר ימים בפעם הרביעית ביקשה שאוסיף כדור אחד של פלוקנול 150 גרם רופא נשים נוסף ביקש לשנות את הטיפול ולקחת כדורים מסוגt sporanox 100 מג 2 כדורים בבוקר 2 בערב , הפסקה של יום אחד ושוב אותו הטיפול סה"כ 8 כדורים משחת קומגיס למריחה חיצונית הוא אמר שלפטרייה מהסוג הנ"ל זה הטיפול המתאים מכיוון שתמיד תשובותיך מקצועיות ביותר ואתה עזרת לי לעבור תקופות בריאותיות לא קלות בזכות הפורום שלך אשמח לעזרתך בנושא זה תודה רבה על המענה

שלום מאי, הבה נקווה שהטיפול החדש יפתור את הבעיה (אך יש לדעת ש'קנדידה גלברטה' עשויה להיות עמידה ל- Itraconazole ('ספורנןקס')). הרבה בריאות אפי

26/01/2023 | 21:36 | מאת: מאי

תודה רבה על המענה במידה ועליי לקחת 2 כדורים בבוקר ו2 נוספים בערב כמה זמן צריך להפריד בין המנות ? מדובר באיטרנול 100 מג האם הטיפול של נטילה של 2 מנות בבוקר ו2 מנות בערב עם הפסקה ביום השני ונטילה נוספת ביום השלישו של 4 מנות היא טיפול מקובל? האם ישנו צורך להפריד מקרדילוק ואספירין? האם יש תופעות לוואי לתרופה הנ"ל? תודה רבה על המענה

26/01/2023 | 23:35 | מאת: מאי

והשאלה הכי חשובה דוקטור הכדורים מצופים בציפוי פלסטיק קשיח בהוראות קראתי שלא ניתן לפתוח את הטבלייה וצריך ליטול אותה בשלמותה האם זה שהטבלייה בציפוי פלסטיק יכולה לגרום לי לדלקת במעי הגס ולהיתקע בכיסים עקב דיברקוליטיס? יש לציין שעברתי ניתוח חירום לפני שלושה חודשים עקב פרפורציה ופריטוניטיס במעי כתוצאה מדיברקוליטיס עדיין יש שארית של פלגמון

שלום מאי, 1. תוכלי לקרוא על התרופה (מינון יומי מומלץ, תופעות לוואי אפשריות, אינטראקציות עם תרופות אחרות ועוד) בקישור הבא- https://www.infomed.co.il/drugs/itraconazole/ 2. כשהיא נלקחת פעמיים ביום ההפרש השעות המומלץ בין מנה למנה הוא 12. 3. אין זה סביר שציפוי הפלסטיק של התרופה שנלקחת דרך הפה יגרום לה להיתקע בכיסים של 'דיבריקוליטיס' במעי הגס. הרבה בריאות אפי.

28/01/2023 | 16:09 | מאת: מאי

שאלה נוספת ברשותך האם יש תחליף לטיפול הנ"ל בכמוסות ? ואם כן מהו בנוסף האם ניתן לפתוח את הכמוסה תודה על התשובה

שלום מאי, נסי להפנות את שאלתך לפורום של רוקח/ת קליני/ת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות