שלום שמעתי שיש עופות חולים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

15/01/2023 | 00:11 | מאת: קרולין

ואני רוצה לשאול האם לא מומלץ לאכול מהעופות בגלל החיידקים האם ידוע לך משהו לגבי העופות איזה מחלות דיברו ואם לא כדאי לאכול ?

שלום קרולין, אני זקוק ליותר מידע על "העופות שחולים" כדי לענות על שאלתך. הרבה בריאות אפי

15/01/2023 | 10:21 | מאת: קרולין

מוקד שלישי של שפעת העופות מזן H5N1 התגלה במוקד נוסף במושב באר טוביה, המרוחק כ-750 מ"ר ממוקד ההתפרצות האחרון במושב. במוקד החדש מאוכלסים כ-19 אלף עופות מקו רבייה קלה. השירותים הווטרינרים במשרד החקלאות ממשיכים לבצע ניטור אקטיבי בכל חוות הלולים שבאזור. על מנת למנוע את התפשטות המחלה, פועל משרד החקלאות בהתאם לנוהלי העבודה הקבועים הנוגעים לטיפול בשפעת עופות. בנוסף, משרד החקלאות עדכן בנושא את משרד הבריאות ורשות הטבע והגנים, ונמצא עמם בקשר בכל הנוגע להגברת הערנות בדבר העברת המחלה באמצעות עופות בר.מתוך הכתבה שלפני כמה ימים...

שלום קרוליין, העופות הללו לא אמורים להיות משווקים לציבור. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות