הדבקה במחלות ממגע עם שולחן

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

24/12/2022 | 17:14 | מאת: יובל

שלום פרופסור אפרים, אבא שלי דייר במחלקה סיעודית בבית אבות. על אחד השולחנות בחדר האוכל יושבת לבד דיירת שנחשבת בבידוד (היא יושבת ללא עוד אנשים על השולחן). אני לא ידעתי את זה ובשעת הערב כאשר הדיירים כבר היו במיטה ישבתי ואכלתי על השולחן הזה. לאחר מכן שטפתי ידיים אבל לא התקלחתי ולא החלפתי בגדים והלכתי לטפל באבא שלי. הבנתי מהצוות שלא מדובר בבידוד מגע ולכן כל עוד הדיירת לא שם זה בסדר... א) האם אתה יכול לנחש בגין איזו מחלה מוגדר שמצד אחד אסור שדיירים ישבו באותו שולחן עם דיירת כשהיא שם אבל מן הצד השני זה לא מוגדר בידוד מגע וכן צותר לאנשים להיות בסביבתה? ב) במידה ומדובר בהפטיטיס בי, סי, עגבת או HIV מה הסיכוי שאדביק את אבא שלי כתוצאה מזה שאכלתי בשולחן כמתואר ואחרי זה טיפלתי בו כאשר חיטאתי ידיים אבל לא מעבר?

שלום יובל, 1. אין לי מושג מדוע הדיירת המתוארת בשאלתך נמצא בבידוד. 2. אם מדובר בהפטיטיס בי או סי, עגבת, או HIV- הסיכוי שתדביק את אביך כתוצאה מהאירוע המתואר בשאלתך נחשב כזניח. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות