אימפטיגו פצעים בקרקפת בראש

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

01/10/2022 | 22:06 | מאת: רונית

ערב טוב נכדתי נדבקה באימפטיגו התבטא תחילה בפצע בודד על הפנים ופצע בודד על האף ומאחורי האוזן ועל קרקפת הראש פצעים אדומים שמפרישים נוזל כמו צבע דבש . קראתי שזה מאוד מדבק שאלותי: 1. האם גם מבוגרים יכולים להידבק או שמדובר במחלת ילדים בלבד? 2. האם המחלה מסוכנת? והאם יש צורך במתן אנטיביוטיקה דרך הפה? אודה לתשובותיך

שלום רונית, 1.גם מבוגרים יכולים להידבק בחיידקים שגורמים ל'אימפטיגו' בילדים. 2. המחלה מדבקת (כאמור) ועשויה להיות גם מסוכנת, ומומלץ טיפול מתאים. הרבה בריאות אפי

04/01/2024 | 22:30 | מאת: ליאה

מה ניתן לעשות אם אנטיביוטיקה שניתנה שבוע ימים צוופיט ואיר כך הוחלף אוגמנטין לעשרה ימים ועדיין אין שיפור או נסיגת המחלה במבוגר מה עושים?

מנהל פורום מחלות זיהומיות