תחלואה בקדחת הנילוס המערבי

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

23/09/2022 | 21:41 | מאת: עדי

שלום. אני גרה ברמת גן. היום הייתי מספר שעות במרכז העיר באיזור עירוני(לא פארק) ונעקצתי בהרבה מקומות בגןף. העקיצות נוקשות אדומות ונפוחות, מעט כואבות. קראתי שבשבועות האחרונים הטייגריס האסייאתי וקדחת הניחוס החלו להתפשט בארץ. אשמח למענה על מספר שאלות 1. האם הגיוני שגם באיזור עירוני (חצר בית ספר) יהיו יתושים נושאי קדחת הנילוס או שזה בעיקר במקומות ליד נחלים/יערות וכו? 2. האם העובדה כי העקיצות הפעם קשות גדולות נפוחות ואדומות יכולות להעצים את החשש שזה קדחת הנילוס? יש לי 3 עקיצות גדולות באותה יד ..והיד ממש כואבת. האיזור לא נראה מזוהם כלל. 3. קראתי שזמן הדגירה יכןל להיות עד 21 יום. מה בדכ הממוצע? 4. קראתי שיש אנשים שחופו את המחלה ממש קשה-דלקת קרום המוח, מוות. מע בסיכון לחלות קשה? תודה רבה

שלום עדי, 1. יתושים נושאי נגיפים של קדחת מערב הנילוס יכולים להמצא גם בחצר בית ספר ברמת גן. 2. משרד הבריאות נוהג לנטר את המקומות בהם נצאים יתושים כאלו. 3. אין קשר בין גודל העקיצה לבין הסיכוי להדבקה בנגיף. 4. זמן הדגירה של המחלה בנגיף הוא בין יומיים לשבועיים (בד"כ עד 6 ימים). 5. המחלה יכולה לגרום לדלקת מח ('אנצפאליטיס') ואף למוות. הרבה בריאות אפי

24/09/2022 | 07:27 | מאת: עדי

תודה על המענה. קראתי כי עקיצתו של הנמר האסייאתי כואבת יותר וגורמת לעקיצות משמעותיות יותר מהיתוש הרגיל. האם זה נכון? כמו כן, התחלואה הקשה היא בעיקר לקבוצת סיכון או שכל 1 יכול לחלות קשה מקדחת הנילוס?

שלום עדי, 1. תחושת הכאב לאחר עקיצת יתוש היא סוביקטיבית. 2. כל אחד יכול לחלות קשה מקדחת מערב הנילוס. הרבה בריאות אפי

24/09/2022 | 19:13 | מאת: עדי

תודה על המענה

מנהל פורום מחלות זיהומיות