אסטרטגיית בדיקות קורונה למניעת הדבקה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

20/07/2022 | 21:19 | מאת: יואב

שלום ד"ר, אני מטפל בהורה תשוש נפש בסיכון ושנינו מחוסנים בארבע מנות של חיסון פייזר. אתמול (שלישי) בערב הייתי במגע הדוק (ג'ודו) עם אדם שאני חושד שאולי הוא חלילה חולה בקורונה (הוא טוען שלא, אך ראיתי אצלו בדירה שהתארחתי לאחר מכן חבילת כדורי סטרפסילס פתוחה והיום הרי כל כאב גרון הוא חשוד מיידי לתחלואה בקורונה). אני הייתי עם N95 כל האימון אך הוא לא. 1) האם אתה מסכים איתי שבסבירות גבוהה אדם שנוטל טבליות סטרפסילס הינו חולה קורונה גם אם לכאורה אין לו שום תסמין נראה לעין? 2) לו היית במקומי באילו קבועי זמן היית מבצע בדיקת pcr מרגע החשיפה ולמשך כמה זמן? 3) האם תוכל להסביר מהו ה"רגע" שבו בן אדם הופך למדבק? רוצה לשאול, אם בשעה מסוימת בערב ביצעתי בדיקת pcr והיא יצאה שלילית עד כמה זה בטוח שאוכל להעביר את הלילה הסמוך למועד הבדיקה בבית בלי חשש שאני אדביק את אבא בנגיף חלילה? 4) כל כמה שעות היית מבצע בדיקת אנטיגן ביתית ולמשך כמה זמן מרגע החשיפה החשודה על מנת שהסיכוי להדביק אחרים חלילה ירד וישאף לאפס? 5) כיצד אתה מעריך בכלל את הסיכוי שנדבקתי חלילה בקורונה באירוע המתואר בשאלתי? כלומר עד כמה היית מודאג לו היית במקומי? תודה

21/07/2022 | 05:05 | מאת: דודו

בלי קשר לבדיקות אם תקפיד לעטות מסיכת N95 תקנית (לא KN95, ובלי שסתום פליטה) בימים הקרובים ליד אבא אז הסיכוי שלך להדביק אותו כל עוד אתה אסימפטומי נראה לי אפסי (בווריאנטים הנוכחיים יש מעט מאוד הדבקה אסימפטומטית). בנוסף, לאנשים כמוך לא יזיק שיהיו בבית גם מסכות בתקן N99/P100/FFP3 שהוא מחמיר יותר מ-N95/FFP2. היום לא יקר להזמין מסכות כאלה מאמזון.

שלום יואב, 1. לא. 2. אם הייתי מקומך - וללא תסמינים האופיניים ל'קורונה' - הייתי מבצע בדיקה לאחר כ- 3 ימים מהמגע החשוד. 3. אצל אדם ללא תסמינים רלוונטיים- כל עוד הבדיקה היא שלילית סביר שהוא לא מדבק. 4. אפשר לבצע בדיקת 'קורונה' ביתית פעם ביום. 5. אני חושש שאין ביכולתי להעריך את סיכויי ההדבקה שלך במהלך האירוע המתואר בשאלתך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות