חיידק עמיד לאנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

05/04/2022 | 11:00 | מאת: מיכל

שלום, בת 39. יש לי דלקת בשתן ובתרבית נמצא אי קולי מעל 100 אלף. התחלתי טיפול רק לאחר שבוע. 2 מונורול ו10 ימים ציפורל פורטה בסירופ. בתרבית עדיין האי קולי מעל 100 אלף. לי יש צריבה כל הזמן גם כשאני לא מטילה שתן. אין חום וכאבי גב או מותניים. האם ניתן לקחת מונורול לתקופה יותר ארוכה? ומה עוד ניתן לעשות? יש לציין שיש לי קושי לבליעת כדורים אז קיבלתי בסירופ ואבקה. האם כדאי למהר למוקד ולקבל עירויי אנטיביוטיקה? האם זה אומר שפיתחתי עמידות לאנטיביוטיקה? אני יכולה להתמודד עם התסמינים.הפחד שלי רק שהדלקת לא תעלה לכליות ולעוד מקומות. האם הסיכוי נמוך? יש לציין שמעל 10 שנים לא היתה דלקת תודה רבה

שלום מיכל, 1. 'מונורול' איננו מיועד לטיפול ממושך. 2. לא ברור לי משאלתך לאילו אנטיביוטיקות רגיש החיידק שבודד אצלך בתרבית השתן. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות