טיפול אמפירי במחלת חום עם אבחנה מבדלת רחבה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

27/12/2021 | 10:11 | מאת: מאיר

גבר בשנות ה-40, השמנת יתר חולנית, מחוסן בתוקף. כ-12 שעות מתחילת מחלת חום (עד 38.3), דופק סדיר סביב 90-110, ל"ד תקין, סטורציה תקינה, ללא סימפטומים נוספים, בדיקת קורונה מהירה שלילית. אכל עד אתמול במשך שלושה ימים לאפה שווארמה שנשמרה במקרר ב-3 מעלות וחוממה במיקרוגל ל-90 שניות בכל פעם, וכן סלטים מהסטקייה שנשמרו במקרר. כמו כן לפחות כמה חודשים נשרט כמה פעמים בשבוע בממוצע ע"י חתולה מחוסנת שמסתובבת בחוץ חלק מהיום, כרגע החתולה נראית בסדר. חיסון טטנוס בתוקף. היסטוריה של כמה דלקות בדרכי השתן בעבר הרחוק והקרוב שטופלו אנטיביוטית בהצלחה. אם כן, בהנחה שהמצב יישאר סטאטי ובדיקת קורונה מהירה נוספת תצא שלילית בעוד 12 שעות, נשמע שיש מקום לטיפול אנטיביוטי אמפירי לכיסוי 3 אפשרויות: שרטת החתול, דלקת בדרכי השתן וגסטרואנטריטיס? איזה טיפול היית מציע? ציפרופלוקסצין?

שלום מאיר, לאבחון שרטת החתול אני מציע בדיקה סרולוגית מתאימה. לאבחון דלקת בדרכי השתן אני מציע תרבית שתן + שתן לכללית. לאבחון 'גאסטרואנטריטיס' חיידקית אני מציע תרבית צואה. הרבה בריאות אפי

28/12/2021 | 00:13 | מאת: מאיר

ואם הייתה בסביבה שבה הבדיקות האלה לא זמינות לך אבל אנטיביוטיקה כן זמינה לך, אז מה היית עושה?

הייתי נבדק ע"י רופא/ה

מנהל פורום מחלות זיהומיות