ציפורים שפעת העופות צפון מרכז וכו

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

25/12/2021 | 20:20 | מאת: חרדה משפעת העופות

שלום ד"ר, יש לנו ציפורים במרפסת כל הזמן, אין קן למיטב ידיעתי אבל הן כל הזמן נעמדות על המעקים על מנוע המזגן וכו. היום בעלי נשכב על סמרטוט רצפה שפרוס שם )ממש מתחת לאיפה שבדרך כלל נמצאות הציפורים) כדי לתקן נזילה מצינור שהתפוצץ. הכרחתי אותו לשטוף ידיים בסיום התיקון וגם להחליף בגדים, אך הוא היה עם חולצה קצרה כשעשה זאת ולכן על אף שהחליף את בגדיו, מהמרפק עד כף היד ששטף הוא בעצם לא חיטא. לאור כל הדיווחים בחדשות, האם אפשר להידבק כך בשפעת העופות? מחלות אחרות של עופות? או שלא סביר היות ושטף ידיים? בלחץ נוראי. תודה.

שלום, הדבקה בשפעת העופות במהלך האירוע המתואר בשאלתך נחשבת כבלתי סבירה. הרבה בריאות אפי

25/12/2021 | 20:45 | מאת: עופות

תודה ד"ר. גם אם היה שם חריוני יונים או ציפורים אחרות? על הסמרטוט הכוונה. הוא לא שם לב

אם הוא נשטף היטב מיד לאחר המגע אז הסיכוי לתחלואה הוא נמוך

25/12/2021 | 20:54 | מאת: עופות

אבל הוא שטף רק את כפות הידיים, לא המרפקים. וגם מה זה "היטב", שטף ידיים רגיל עם מים וסבון. תודה

שטיפה עם מים וסבון נחשבת כטובה.

26/12/2021 | 22:06 | מאת: עופות

תודה ד"ר. האם במידה וציפור התעופפה לי בחדר אך אני לא רואה צואה ולא נגעתי בה באופן ישיר אפשר לחטוף זיהומים שונים כמו שפעת העופות אבל לא רק? תודה

זה לא סביר

מנהל פורום מחלות זיהומיות