שפעת העופות והחיסון נגד שפעת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

25/12/2021 | 00:42 | מאת: איתמר

שלום ד"ר האם מי שמחוסן בחיסון השנתי העדכני לשפעת מוגן בפני תחלואה בזן המכונה שפעת העופות שהתגלה עכשיו בצפון הארץ?

25/12/2021 | 01:13 | מאת: א

נגיף שפעת העופות שהתגלה לאחרונה בצפון ישראל הוא זן A/H5N1 והוא אינו כלול בחיסון העונתי לשפעת. לפיכך מי שחוסן לשפעת עונתית אינו מוגן מפני שפעת העופות. במקרים נדירים בני אדם יכולים להידבק בנגיף זה ולחלות.

שלום איתמר, לא. הרבה בריאות אפי

25/12/2021 | 20:16 | מאת: עופות

והאם זה נפוץ להידבק בשפעת העופות? אם יש חשד מה עושים? איך בודקים? איך מטפלים? מה הסימפטומים?

שלום, יש 'שפעות עופות' מדבקות יותר ויש המדבקות פחות. כשיש חשד להדבקה עושים בדיקות מקובלות- צילום חזה, בדיקות PCR ועוד. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות