חיידק בשתן אצל אדם דמנטי

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

12/11/2021 | 15:26 | מאת: בן דוב

אבי , בן 74 , דמנטי במצב מתקדם , עובר צנתורי שתן cic שלוש פעמים ביום על ידי מטפל ,סובל מזה מספר שנים מחיידק בשתן מסוג קלבסיאלה פנמוניה ESBL. החיידק עמיד כמעט לכל האנטיביוטיקות וגרם לאבי שני אירועי אורוספסיס תוך שנה , שטופלו באמיקצין דרך הוריד . אחרי טיפול החידק תמיד חוזר אחרי כמה ימים. כשלושה חודשים אחרי האירוע האחרון אבי סובל מכאבים קשים במערכת השתן , שגורמים לצרחות אימים בעיקר בלילה , ובנוסף סובל משינויים במצב ההכרה שכוללים אפטיות ברוב שעות היום , ומנגד ביתרת הזמן עצבנות וצעקות . גם בלילה הוא לא מצליח לישון . נרדם לכמה דקות , מתעורר וצועק מכאבים . עד לפני כמה שבועות ניתן היה לתקשר עמו והיום כבר לא . שאלתי היא האם ייתכן שהחיידק שולח לו טוקסינים למוח באופן שנגרם אובדן חוש הטעם , קושי בבליעה ,ובנוסף שינויים במצב ההכרה כמתואר ? בנוסף יש לו שלשולים מפעם לפעם . האם החיידק יכול לגרום לכך ? הוא כאמור לא מקבל שום טיפול אנטיביוטי. בדיקות הדם שלו שקיעת דם , wbc ו crp בגדר הנורמה . גם תפקודי הכליות . האם החידק יכול לגרום לכל התסמינים הללו בהינתן תקינות בדיקות הדם הנ״ל. בתודה מראש

שלום בן דוב, 1. אין זה סביר שה'קלבסיאלה' שלחה "טוקסינים למוח" בסיטואציה המתוארת בשאלתך, אך דלקות בדרכי השתן באנשים זקנים (או חום מכל סיבה אחרת) גורמות לעתים קרובות לשינויי התנהגות. 2. אין זה סביר שהחיידק הנ"ל גורם לו לשלשולים. הרבה בריאות אפי

12/11/2021 | 16:33 | מאת: בן דוב

1) האם שינויי התנהגות יכולים להגרם גם כאשר אין חום? והאם הם יכולים להגרם גם כאשר מדדי הדלקת crp esr תקינים? 2) האם זה סביר שהחיידק יגרום לכאבים גם כאשר אין או גורם למדדי דלקת מוגברים או שינויים אחרים בבדיקות הדם? תודה

שלום בן דוב, 1. דלקת חיידקית מקומית בכיס השתן יכולה להיות מלווה בכאבים גם כשאין חום. 2. יחד עם זאת, פחות סביר שיווצרו שינויים בהתנהגות כתוצאה מדלקת כזאת מבלי שיש חום או סימנים אחרים (כגון CRP מוגבר) לזיהום סיסטמי. הרבה בריאות אפי

15/11/2021 | 03:29 | מאת: רמי

אבל כאשר מדובר בזיהום בדרכי השתן אצל גברים ממקור של חיידקי מעיים, אז האם לא ניתן להגן פיזית על איבר המין במהלך היום בין הצנתורים לאחר חיטוי מלא של האיבר, באמצעות כיסוי כלשהו כמו קונדום?

שלום רמי, אינני מכיר מחקר שבדק זאת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות