זיהום בצלוליטיס שעל הבטן

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

17/05/2021 | 01:53 | מאת: אני

שלום יש לי צלוליטיס באזור הבטן,לאחרונה יש כאבים בעור עצמו בבשר הבטן. הרופאת עור אמרה שזה זיהום.והמליצה על דורמקומבין משחה.אך אמרה שהמשחה גורמת לעור להיות דק.כך שאני לא יודעת אם כדאי להשתמש במשחה הזו,או שייש משחה אחרת שמתאימה יותר? השאלה שלי האם המשחה דורמקומבין אכן מתאימה. ואיזה משחה או טיפול מתאימים יותר בכדי להקל הכאב? והאם יש בדיקת דם או בדיקת מעבדה שתאבחן את הזיהום והסוג שלו. תודה

שלום אני, 1. אינני מכיר בדיקת דם שמאבחנת 'צלוליטיס' חיידקית, אך עלייה בלויקוציטים ובערכי שקיעת הדם / CRP יכולה לתמוך בקיומו של זיהום כזה. 2. 'דרמקומבין' איננה נחשבת כטיפול מקובל ב'צלוליטיס' כזו. 3. הטיפול המקובל ב'צלוליטיס' חיידקית היא אנטיביוטיקה, למשל 'אוגמנטין'. 4. בכאב במתלווה לזיהום כזה אפשר לטפל במשככי כאבים מקובלים, כגון 'פארצטמול' או 'איבופרופן'. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות