שיעול בלתי פוסק סיוט

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

06/05/2021 | 20:25 | מאת: טל

כבר שבוע בדיוק שיעול בלתי נסבל, זו פשוט תחושה של כמו מדגדג/מגרד/ מציק בגרון שגורמת לי להיות חייבת להשתעל (התחיל חמישי שעבר שהרגשתי שכאילו בלעתי חול, בסופש בקושי השתעלתי, מיום ראשון סיוט בלתי פוסק). בעיקר בלילות (במהלך היום התקפים איכשהו נסבלים, בלילה מסביבות השעה 23:00 עד סביבות 03:00-04:00 בלתי נסבל, לא ישנה כבר 4 ימים לא מבינה מה הקטע עם הלילה). השיעול יבש חוץ מישר על הבוקר כשאני קמה ואז יש שיעול ממש עם ליחה לכמה דקות וחוזר להיות יבש להמשך היום. בלילה יש גם פה ושם אף סתום, לא משהו רציני, הייתה גם קצת נזלת איזה יום וגם כאבים בבליעה איזה יום אבל לא משהו רציני. רופא רק ראה אודם בגרון, כלום חוץ מזה. אין ולא היה חום או תסמינים נוספים. אמר "ויראלי, כולם ככה עכשיו, יעבור". אבל זה בלתי נסבל, כואב לי כבר כל פלג הגוף העליון מהשיעול הכל תפוס וזה לא רוצה להירגע . מה זה יכול להיות? מה אפשר לעשות? לקחת? תודה.

07/05/2021 | 02:40 | מאת: טל

מוסיפה שכתוצאה משבוע שיעול שייבש לי את הגרון והחיים גם יצאה לי פטריה על הלשון שגורמת לי לכאבים חזקים. מה לעשות גם עם זה? תודה.

שלום טל, 1. אכן, זה נשמע נגיפי, אולי יחד עם Post Nasal drip, שגורם לך לשיעול בעיקר בזמן שאת שוכבת. יחד עם זאת, זה יכול להיות גם חיידקי, ולצורך אבחון זיהום כזה מומלץ לבצע גם צילום חזה + תרבית כיח. 2. אם יש לך גם פטרת בלוע אפשר לטפל בה בעזרת תכשיר אנטי-פטרייתי מתאים (למשל 'פלוקונאזול'). הרבה בריאות אפי

09/05/2021 | 15:30 | מאת: טל

תודה רבה, הפטרייה עברה מעצמה, וכך גם הטבה משמעותית בשיעול (עדיין התקםים, בתדירות ועוצמה הרבה יותר נמוכה). האם עדיין כדאי לבצע צילום חזה? (מבחינת עלות תועלת בגלל שבסוף מדובר על בדיקה עם קרינה) האם סביר שזו/ הייתה קורונה (אולי אחד הויראנטים החדשים) אם אני מחוסנת ומקפידה לא להיפגש בחלל סגור עם אנשים שאינם מחוסנים? במידה וכן- האם כדאי ללכת להיבדק? (לא יודעת על שום חשיפה) והאם בכלל יש בבדיקה טעם 10 ימים לאחר פרוץ תסמינים, משמע לפחות 12 ימים מהדבקה? (שהרי היות ואין לי חום גם אם הייתי מאומתת לקורונה הייתי כבר משתחררת מהבידוד בשלב זה..) תודה רבה

שלום טל, בימינו, כל שיעול יכול להיות ביטוי לתחלואה ב'קורונה'. לגבי "כדאיות" ביצוע בדיקת 'קורונה' או צילום חזה- תצטרכי להחליט בעצמך. הרבה בריאות אפי

10/05/2021 | 12:12 | מאת: טל

צהריים טובים האם למעלה מ-10 ימים לאחר פרוץ התסמינים אני עדיין מדבקת? שואלת כי רוצה לחזור לעבודה. לא ברור האם היה מדובר בוירוס, חיידק או מה, היה צריך להיות לי היום תור לרופאה וגם צילום ריאות שבוטלו שניהם בגלל השביתה. בדיקת קורונה לא עשיתי כי כל הרופאים אונליין אמרו שלא נשמע להם מתאים גם בגלל שאני מחוסנת ללא חשיפה וגם בגלל מצב התחלואה, אבל אני מבינה שגם נניח וזה מה שהיה, אחרי למעלה מעשרה ימים של סימפטומים זה כבר לא כל כך רלוונטי (?) אז תוהה בעיקר לגבי ברונכיטיס או דלקת ריאות. השיעול השתפר משמעותית וכמעט נעלם לגמרי, חום אין ולא היה בכלל לכל אורך המחלה, יש עדיין כאבים בחזה או בגב כשיש שיעול לעיתים ותחושת מחנק לעיתים אבל אני לא יודעת אם זה תוצאה של שיעולים בלתי פוסקים במשך כ-8 ימים או שעדיין יש משהו. מה דעתך? תודה רבה.

שלום טל, היות ואין לי מושג מהו הגורם למחלתך, גם אין לי מושג אם את עדיין מדבקת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות