החלטת מנכל משרד הבריאות על הארכת תוקף התו הירוק

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

05/05/2021 | 17:24 | מאת: אילן

שלום ד"ר אפי 1) האם אתה לא חושב שהחלטת מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' חזי לוי להאריך את חוקף תעודות ההתחסנות באופן גורף עד דצמבר (ולא כתלות במועד האינדיבידואלי שכל אזרן התחסן) מעמידה בסכנת חיים מאות אלפי אזרחים קשישים שהיו מהראשונים להתחסן בחודשים דצמבר-ינואר (וכעת יצטרכו להתבסס במשך שנה שלמה על "אדי הדלק" שיוותרו להם מהחיסון המקורי? האין אותם אזרחים לכאורה נענשים על זה שנענו לקריאה בזמנו למהר להתחסן? 2) כיצד החלטה זו מתיישבת עם העדויות הרבות על הירידה בכמות הנוגדנים וההגנה שמספק החיסון בחודשים שאחרי ההתחסנות בפרט אצל מבוגרים? תודה

שלום אילן, הארכה או אי-הארכה של תוקף "תעודת התחסנות" היא אדמניסטרטיבית / בירוקרטית ולא רפואית, ובשלב זה (ועד לקבלת נתונים מדעיים-רפואיים נוספים) אין ביכולתי להביע דעה על כך. הרבה בריאות אפי

05/05/2021 | 19:41 | מאת: אילן

לא הבנתי מה הכוונה שזו החלטה אדמיניסטרטיבית. האם אין משמעות ההחלטה שאזרחי ישראל שכבר חוסנו בינואר לא יקבלו חיסון נוסף לפחות עד דצמבר?

אכן, אבל אין לי מושג האם זה טוב או רע (מבחינה רפואית)

07/05/2021 | 21:34 | מאת: יוסי

אני ממש לא בטוח שההחלטה הזו אומרת בהכרח שלא יהיה מבצע חיסונים נוסף עד סוף השנה. ההחלטה למעשה אומרת שבינתיים מאריכים את התו הירוק עד להודעה חדשה. למשל, ברור שאם בסתיו יהיה גל חדש של קורונה אז ישקלו מחדש את הנושא.

מנהל פורום מחלות זיהומיות