שאלה שמסקרנת אותי- לרופא.

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

05/05/2021 | 17:11 | מאת: שיר

שלום דר'. האם נשא איידס, חיובי לבדיקת הקומבו כל חייו? הכוונה שלי, אם הוא לא מטופל והוא יעשה בדיקת קומבו לאחר שנה או שנתיים או שלוש. האם הבדיקה תמיד תהיה חיובית ? יש מצב שהבדיקה של אותו הנשא תהיה שלילית למרות ההדבקה בנגיף? האם הנוגדנים אותם מזהים בבדיקה, יכולים להעלם מהדם? אשמח מאוד לתשובה. תודה.

שלום שיר, הבדיקה אמורה להיות 'חיובית' כל עוד הנגיף נמצא בגופו/ה של הנבדק/ת (ונכון להיום- עדיין מדובר לכל החיים). הרבה בריאות אפי

06/05/2021 | 11:12 | מאת: שיר

האם יש אפשרות כזו שחיובי ידווח כשלילי זמן רב אחרי ההדבקה? שנה/שנתיים/ שלוש? אן שתמיד מאתרים את הנוגדנים?

שלום שיר, ל כ ל בדיקת מעבדה יש גם אפשרות לתוצאות שנקראות "שליליות כוזבות", ובדיקת ה'קומבו' ל- HIV איננה שונה מהכלל הזה. הרבה בריאות אפי

06/05/2021 | 12:57 | מאת: שיר

השאלה מהי הסבירות שזה יקרה? לאחר זמן כזה? שנה/ שנתיים או שלוש ? אני יודעת שהבדיקה הזו מאוד רגישה

זה יכול לקרות תמיד, והסבירות לכך תלויה בהרבה מאד גורמים, רובם אנושיים.

מנהל פורום מחלות זיהומיות