שאלה דחופה בנושא הדבקה אפשרית באיידס

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

05/05/2021 | 16:23 | מאת: יעל

שלום ד"ר, יש לי על שורש כף היד חתך (ממש פצע פתוח) באורך כ12 מ"מ. הייתי אצל רופא בנושא אחר ולקראת סוף הפגישה הוא ראה את החתך וביקש לראות אותו ונגע בו ביד חשופה ולא מחוטאת. כשתי דקות אחר כך חיטאתי את הידיים עם אלכוג'ל 70% אלכוהול. שאלותיי 1. האם יש סיכוי שנדבקתי כך באיידס או במחלה אחרת? אם למשל היה לרופא זרע על היד והוא נגע בי בפצע הפתוח עם אותה יד עם זרע נגוע? 2. האם האלכוג'ל הוא חיטוי מספק במקרה זה (שתי דקות אחרי האירוע)? יש לציין שזה אלכוג'ל שיושב אצלי ברכב בשמש באופן קבוע ואני לא יודעת אם החום והחשיפה לשמש משפיעים על האפקטיביות שלו. 3. האם לטעמך צריך לעשות בדיקות כלשהן בעקבות מקרה זה? בדיקות דם או אחרות. תודה רבה מראש

שלום יעל, הדבקה בנגיף ה'איידס 'במהלך האירוע המתואר בשאלתך נחשבת כבלתי סבירה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות