בעית שיווי משקל וקושי בהליכה אצל מטופל גריאטרי

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

04/05/2021 | 19:19 | מאת: אליהו

שלום ד"ר אבי חולה סיעודי בן 73 עם בעיות רבות. הוא לא הולך בכוחות עצמו אך כן בעזרת המטפל. הוא החל לפתח כנראה זיהום כלשהו בשבת עם חום שהגיע עד 38.6. החל טיפול באוגמנטין פעמיים ביום. מאז שהחל הפיתוח החום עוד טרם מתן האוגמנטין הוא מתקשה לשמור על שיווי משקל וללכת ולכן נלקח עם כסא גלגלים. לא ברור לי האם הבעיה היא חולשה בשרירים או שיווי משקל. אני זוכר שהיו בעיות כאלה גם בעבר כשהיה חולה והן חלפו אבל בגלל שכעת הוא כבר ללא חום רציתי לשאול: 1) האם תופעות כאלה מוכרות כתוצאה ממחלות זיהומיות אצל חולים גריאטרים? 2) האם הטיפול עצמו באוגמנטין יכול לגרום לחולשה ותופעות מסוג זה (הוא אמור לסיים את הטיפול בחמישי בבוקר) 3) לאחר כמה מחלוף הזיהום או מסיום הטיפול האנטיביוטי אפשר לצפות לשיפור ומתי יש להתחיל לדאוג מעבר לרגיל? תודה

שלום אליהו, 1. זיהום (אפילו קל יחסית, כגון דלקת בכיס השתן) יכול לגרום להפרעות בשיווי משקל אצל אנשים זקנים. 2. אם אמנם זו הסיבה היחידה אצל אביך, הבעיה אמורה לחלוף עם השלמת הטיפול בזיהום. 3. טיפול ב'אוגמנטין' יכול לגרום לחולשה. הרבה בריאות אפי

04/05/2021 | 19:43 | מאת: אליהו

שלום ד"ר ראשית תודה על תשובתך המהירה. בהקשר לסעיף 2 בתשובתך, מהו הרגע אותו אתה מגדיר "השלמת הטיפול בזיהום"?

כשהזיהום כבר איננו פעיל.

04/05/2021 | 19:49 | מאת: אליהו

האם זה יכול להמשך גם מעבר לשלב של החום? החום הגבוה היה ביום שבת וכבר ירד קיבל מנה של אוגמנטין ראשונה בשבת בערב מסיים בחמישי בבוקר. האם אפשר להמתין עוד כמה ימים מהיום לפני שמפתחים אקסטרה דאגה?

שלום אליהו, חום הוא רק אחד הפרמטרים של 'זיהום פעיל', וחלק מהתסמינים ומהסימנים שמתלווים לזיהום כזה יכולים להתמיד גם לאחר העלמות החום. אין בידי מספיק נתונים כדי להביע דעה על השאלה "האם אפשר להמתין עוד כמה ימים מהיום לפני שמפתחים אקסטרה דאגה?". הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות