שעלת במבוגר בן 80 פלוס - חיסון וטיפול

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

03/05/2021 | 22:55 | מאת: עומר

האם והיכן יש בישראל (בקו"ח?) הלכה למעשה, חיסון זמין נגד שעלת במבוגרים? מה יכול לעשות קשיש נגד שעלת המטרידה אותו זה כשבועיים, ללא חום, שאינו מגיב למוקוליט שרשם לו רופא משפחה, כאשר לא נמצאה דלקת כלשהי בצילום חזה? מדובר במבוגר פעיל ובסה"כ בריא.

שלום צעומר, 1. את שאלתך הראשונה אני ממליץ לך להפנות ישירות לקופת החולים בה הקשיש חבר. 2. למחלת השעלת (Pertussis) יש טיפול אנטיביוטי הולם. לשיעול שנגרם מסיבות אחרות יש צורך לעשות בירור, ולהתאים את הטיפול לתוצאה של הבירור הזה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות