מגע עם חולה ebv מה הסבירות שנדבקתי

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

02/05/2021 | 09:24 | מאת: שימי

ברוב טיפשותי ביליתי עם בחורה שיצא לה בבדיקה השבוע ebv vca igm positive. היה מין עם קונדום מספר פעמים ומגע עור בעור אולם לא נשיקות על הפה. ידוע לי בדיעבד שיש לה דלקת בשתן. המגע המיני היה כאמור עם קונדום. אני חרד מה הסבירות לדעתך שנדבקתי, ובמידה ונחשפתי בעברי למחלת הנשיקה האם יהיה כל סימן כלל להדבקות מחדש? כמו כן מתי לכל המוקדם אפשר לאבחן בבדיקת דם אם נדבקתי תודה

02/05/2021 | 17:27 | מאת: שימי

cmv igg positive ebna igg positive אודה אם תוכל להתייחס בתשבתך גם לאלה תודה רבה.

שלום שימי, הבדיקות שצרפת מעידות על כך שנדבקת (בעבר היותר רחוק) גם ב- EBV וגם ב- CMV. אין זה סביר אפוא שנדבקת שוב ב- EBV במהלך האירוע המתואר בשאלתך. הרבה בריאות אפי

02/05/2021 | 19:23 | מאת: שימי

לא חליתי אני במחלות הנ״ל, אלא הבחורה שאיתה שכבתי נמצאה חיובית בבדיקה ל: EBV IGG EBV VCA IGM CMV IGG השאלה שלי היא מה הסבירות שנדבקתי ממנה אתמול בזמן הבילוי איתה שנמשך מספר שעות, אם לא התנשקנו בפה והמגע המיני היה עם קונדום בלבד. כאמור, היו ליטופים הדדיים החזקת ידיים וכו׳. תודה על ההבהרה.

אם שתי הבדיקות שצרפת שייכות לבחורה- אין בהן עדות להדבקה ב- EBV לאחרונה.

02/05/2021 | 20:37 | מאת: שימי

אם בילינו יום ביחד במהלכו נגענו אחד בשני אבל לא התנשקנו בפה וקיימנו יחסים מספר פעמים עם קונדום? מודה לך מאד!

שלום שימי, אם היא איננה סובלת ממחלה חריפה - כמו שהדבר מתבטא בשתי הבדיקות שצרפת לשאלתך - הסיכוי להדבקה נחשב כנמוך ביותר. הרבה בריאות אפי

03/05/2021 | 11:38 | מאת: מושון

לפי מה שקראתי igm הם נוגדנים של מחלה שבעיצומה, תודה על ההבהרה...

שלום מושון, אכן, המצאות IgM ל- EBV בדם הנבדק/ת עשוי להעיד על מחלה פעילה או על הדבקה לאחרונה (עם מחלה לא פעילה). הרבה בריאות אפי

10/05/2021 | 19:42 | מאת: מושון

כלומר אם אני ebv igg positive ebna igg past infection והיא ebv VCA IGM positive ebna positive והתנשקנו בפה, סביר שחטפתי שוב את המחלה או שאין סיכוי כי כבר היו לי נוגדנים?

מנהל פורום מחלות זיהומיות