נגיף פפילומה HPV וילדים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

02/05/2021 | 08:45 | מאת: מאיה

שלום ד"ר, אם מטפלת בילדים שנושאת את וירוס הפפילומה (כזה שעלול לגרום להתמרה סרטנית בצוואר הרחם), משחקת עם ילדים (מגע רגיל של יד ביד) והילד מכניס ישר אחר כך את היד לפה. האם הילד יכול חלילה לפתח מחלה שקשורה לHPV בפה ובלוע? תודה רבה!

שלום מאיה, תיאורטית, הדבקה כזאת היא אפשרית. הרבה בריאות אפי

02/05/2021 | 19:52 | מאת: מאיה

תודה על התשובה! אז תיאורטית כן, ומעשית גם אפשרי ?

שלום מאיה, אני לא מכיר הדבקה מוכחת כזו. הרבה בריאות אפי

04/05/2021 | 11:03 | מאת: מאיה

שלום ד"ר, תודה על היחס והתשובות. מצטערת על השאלות הרבות, אני פשוט בחרדה (כי קיוויתי שתגיד שהדבקה כזו אינה אפשרית). אני מבולבלת מהאינפורמציה באינטרנט חלק מהמאמרים אומרים שהעברה מתבצעת רק בדרך מסוימת וחלק אומרים שהווירוס מאוד עמיד ויכולה להתרחש הדבקה גם ממגע שאינו מיני. מה הסיכוי לדעתך להדבקה כזו? האם dna של וירוס פפילומה שנמצא על הידיים מעיד על כך שהוא בר הדבקה? ואם כן -לא היינו מצפים לראות יותר ילדים שנדבקו הרי תינוקות וילדים זקוקים לטיפול צמוד (מגע קרוב, החלפת חיתולים) תודה וסליחה!

שלום מאיה, הסיכויים להדבקה של בנך ב- HPV במהלך האירוע המתואר בשאלתך נראים לי נמוכים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות