שאלה בנוג להדבקה באיידס

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

28/04/2021 | 12:34 | מאת: משה

שלום דר', לפני שבוע נפצעתי ונשרטתי בידי כך שיש לי שריטות יהשות ופצע שעליו דם קרוש ביד. היום לחצתי יד לאדם הנמנה על אחת מקבוצות נביכון לשאת את נגיף ה HIV. אין לי מושג אם ניו לו פצעים על ידיו. האם כתוצאה ממגע ידיו בפצעי בני השבוע ניתן להידבק באיידס? או שלגעתך ניתן להניח לעניין ןלחסור לשיגרה? תודה

28/04/2021 | 12:38 | מאת: משה.

מתנצל, היו כמה שגיאות הקלדה אז כותב שוב... שלום דר', לפני שבוע נפצעתי ונשרטתי בידי כך שיש לי שריטות יבשות ופצע שעליו דם קרוש ביד. היום לחצתי יד לאדם הנמנה על אחת מקבוצות הסיכון לשאת את נגיף ה HIV. אין לי מושג אם היו לו פצעים על ידיו. האם כתוצאה ממגע ידיו בפצעי בני השבוע ניתן להידבק באיידס? או לדעתך ניתן להניח לעניין לחזור לשיגרה? החשד שלי שמא היו לו פצעים בידיו ואלו באו במגע עם פצעי...אציין כי לא הבחנתי או הרגשתי בדם תודה

שלום משה, הדבקתך בנגיפי 'איידס' במהלך האירוע המתואר בשאלתך נחשבת כבלתי סבירה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות