רמות נוגדנים לאחר מספר חודשים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

28/04/2021 | 01:02 | מאת: יהלי

שלום רב, האם רמת הנוגדנים 3 וחצי חודשים לאחר החיסון השני לקורונה צפויה להיות נמוכה מזו שנמדדה שבועיים לאחריו? בצורה משמעותית? או לא להשתנות? תודה

שלום יהלי, סביר שרמת נוגדנים כ- 3.5 חודשים אחרי החיסון השני (של 'פייזר' ל'קורונה') תהיה נמוכה יותר מזו שהייתה שבועיים לאחר החיסון (אך ייתכן שהיא גם תהיה גבוהה יותר). הרבה בריאות אפי

29/04/2021 | 09:20 | מאת: רמי

רואים שבמשך התקופה שנמדדה, עד 3 חודשים לאחר המנה הראשונה, רמות הנוגדנים אצל אלה שקיבלו 2 מנות של פייזר שמרו על יציבות ואפילו נצפתה מגמה של עלייה בקרב קבוצת הגיל 20-40: https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.04.22.21255911v1.full.pdf

מנהל פורום מחלות זיהומיות