מחלות מעוף שלא בושל כיאות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

27/04/2021 | 15:25 | מאת: טל

שלום ד"ר, אכלתי חזה עוף וגיליתי שהוא היה ורוד (כלומר לא לבן כמו שהוא צריך להיות) המקום שאכלתי בו הוא מקום שאני סומכת עליו ורגילה לאכול בו אבל ברור שזה לא בושל מספיק ואני יודעת שעוף חי זה הכי מסוכן שיש (יותר מבשר ודגים) ונורא מוטרדת אם אפשר לחטוף ככה שפעת העופות למשל? או זיהומים וחיידקים אחרים? מה עליי לעשות? כמובן הפסקתי איך שראיתי אבל אכלתי די הרבה עד אז (זה היה עם רוטב מעל אז לא שמתי לב). תודה.

שלום טל, הדבקה ב'שפעת העופות' כנראה איננה סבירה בימים אלו בישראל, אך במהלך אכילת בשר עוף לא מבושל מספיק אפשר להידבק בחיידקים פתוגניים שונים כגון סלמונלה, קמפילובקטר ואי. קולי. הבה נקווה שזה לא קרה (הסיכויים הם לטובתך). הרבה בריאות אפי

27/04/2021 | 16:46 | מאת: טל

תודה רבה ד"ר, במידה ויש הדבקה בחיידקים פתוגניים שונים כגון סלמונלה, קמפילובקטר ואי. קולי מתי תהיה תמונה קלינית? בהעדרה (בתקווה) האם אפשר להניח שהאירוע עבר בבטחה?

בתוך מספר ימים

מנהל פורום מחלות זיהומיות