חיסון צהבת B ואין נוגדנים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

26/04/2021 | 21:20 | מאת: עמי

שלום. לפני מס שבועות שאלתי כאן וכעת מנסה לשאול בנוסף: ביתי בת 16 מתנדבת במדא והתבקשה לבצע בדיקת נוגדנים לצהבת בי. בבדיקה התגלה שלילי. בעקבות כך בוצע חיסון ושבוע לאחריו מכן בדיקת נוגדנים שוב שלילית. הרופאה שהפנתה אמרה לבצע בדיקה לאחר חודש. חלף חודש מהחיסון ושוב בדיקת נוגדנים שלילית.. רופאה התייעצה טלפונית עם מומחה לזיהומים ולאחר בדיקת פנקס חיסונים ראינו שהבת ביצעה 3 חיסונים לצהבת בגיל ילדות. הרופא המייעץ אמר שאין טעם לעשות חיסון שני כעת מכיוון שגם לאחריו תהיה תוצאה שלילית לנוגדנים ואמר ש 5 אחוז מהאוכלוסייה אין חיסון נוגדנים יכול להיות זיכרון תאים חיסוני. מבקש לברר מה המשמעות? אם חלילה תידבק יתפתחו נוגדנים? תודה לייעוצך

שלום עמי, אכן, ידוע שיש אנשים שאינם מתפתחים נוגדנים לאחר התחסנות כנגד 'הפטיטיס B' (והם מכונים Vaccine Non-Responders). תוכל לקרוא על מצב זה ומשמעותו באתרים רבים- למשל https://www.hepb.org/prevention-and-diagnosis/vaccination/vaccine-non-responders/ הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות