הרפס.........................................

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

14/04/2021 | 00:00 | מאת: דניאל

יש לי הרפס בשפתיים בפה. ניגבתי פנים במגבת היה מגע בשפתיים . לצערי אישתי חשבה שזו מגבת נקייה ולאחר מקלחת ניגבה בה את בני כולל איבר מינו. בני בן שנתיים . בהנחה שבני ידבק בהרפס האיבר מינו בסיטואציה זאת האם זה מסוכן לו לעניין נזק מוחי, מוות וכו'? או שזה מסוכן רק לתינוקות בני יומם. האם ניתן לעשות משהו עכשיו כדי למנוע את הדבקתו?

שלום דניאל, כל תחלואה חריפה ב'הרפס' (HSV) יכולה להסתבך במחלה מוחית, אך הסיכוי לכך כתוצאה מהאירוע המתואר בשאלתך נראה לי נמוך מאד. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות