טיפול בדלקת ריאות באנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

13/04/2021 | 23:52 | מאת: יובל

שלום ד"ר ראשית אציין שכולנו מחוסנים לקורונה ואני אף נבדקתי ממש לאחרונה ויצאתי שלילי. לאב הסיעודי יש בקטאוריה א-סימפטומטית בשתן עם חיידק קלבסיאלה שעמיד לזינאט. היום בעקבות שיעול ביום וחצי האחרונים בדק אותו הפנימאי הקבוע שמטפל שאמר ששמע קצת קרפיטציות בבסיס שמאל . ואמר שאמנם אין את כל התסמינים הקלאסיים אבל בגלל הממצא בהאזנה והשיעול לא ניתן לשלול ללא צילום דלקת ריאות ולכן נתן להתחיל טיפול בזינאט ל5 ימים עם מעקב תוך כדי. רציתי לשאול האם העובדה שהחיידק שיושב אצלו בשתן עמיד לזינאט לא אומרת שאם באמת יש לו חלילה זיהום חיידקי בריאות אז גם החיידק בריאות יהיה עמיד לזינאט ולכן הטיפול לא מתאים? אגב הוא מחוסן גם בשני סוגי החיסונים לדלקת ריאות... תודה

שלום יובל, אם לאביך יש דלקת ראות, ואם דלקת ראות זאת נגרמה ע"י חיידק כלשהו, אזי לא בהכרח חיידק זה הוא עמיד ל'זינאט'. הרבה בריאות אפי

14/04/2021 | 16:18 | מאת: יובל

תודה ד"ר אבי גם מקבל היפרקס בשביל השתן. האם ניתן להמשיך עם ההיפרקס במקביל לטיפול בזינאט שניתן בשביל הריאות (ולא בשביל השתן) או שזה מפריע?

אפשר

מנהל פורום מחלות זיהומיות