חיסון בלבד לא יחסל את הקורונה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

13/04/2021 | 13:38 | מאת: גבינה שוויצרית

https://www.bbc.co.uk/news/resources/idt-40ac92b1-1750-4e86-9936-2cda6b0acb3f

תודה על המידע

13/04/2021 | 20:47 | מאת: יוסי

שלה היא שכל מצב חוץ מ-"Zero Covid", גם חיסון יעיל "רק" ב-95%, משאיר "חור" שחייבים למלא באמצעות סגרים, בידודים, כפיית מסיכות או איסור התקהלות. זה כמובן מופרך, יש הרבה מחלות זיהומיות שמסתובבות בעולם על "אש נמוכה", חלקן עם שיעור תמותה גבוה יותר מקורונה והיקף פטירות היסטורי גבוה יותר מקורונה, ועד היום זו לא נחשבה להצדקה לצעדים דרסטיים שפוגעים בחירויות הפרט.

13/04/2021 | 23:40 | מאת: א

לא מופרך. קח בחשבון שיכולים לצוץ וריאנטים חדשים של נגיף הקורונה הרבה יותר מדבקים, הרבה יותר אלימים וגם לא מנוטרלים ע"י החיסונים הקיימים כיום.

15/04/2021 | 04:32 | מאת: יוסי

למעשה עד הקורונה מומחים ועתידנים רבים הסבירו לנו שהמגפה הבאה תהיה שפעת קטלנית. אז לשיטתם כדי למנוע "וריאנטים חדשים של שפעת" כל העולם צריך להיות תחת סגרים, בידודים, כפיית מסיכות או איסור התקהלות. רק שאף אחד מהם לא אמר את זה, כי היה ברור שזה מופרך. זה עדיין מופרך, גם ביחס לשפעת וגם ביחס לקורונה.

15/04/2021 | 15:46 | מאת: א

נכון להיום. מספר חולים מאומתים פר מיליון תושבים: ישראל 90,948 ארה"ב 96,684 ניו זילנד 518 מספר מתים פר מיליון תושבים: ישראל 686 ארה"ב 1739 ניו זילנד 5

15/04/2021 | 16:09 | מאת: א

נגיף הקורונה (כולל הוריאנטים החדשים) מדבק לפחות פי 3 יותר מנגיפי השפעת העונתית. שיעור התמותה מקורונה גבוה בערך פי 10 משיעור התמותה משפעת (כ 1 ל 1,000 חולים בשפעת, כ 1 ל 100 חולים בקורונה). גם שיעור וחומרת נזקי הבריאות ארוכי הטווח במחלימים מקורונה גבוהים הרבה יותר במחלימים מקורונה.

15/04/2021 | 17:47 | מאת: יוסי

מהווה הצדקה למדיניות חסרת תקדים של סגרים, בידודים איסור התקהלויות וכפיית חיסונים. החשש הזה רלוונטי באותה מידה, ואולי יותר, גם לגבי וריאנטים חדשים של שפעת. בסופו של דבר, השפעת הספרדית קטלה כ-100 מיליון איש מתוך אוכלוסייה של 2 מיליארד, לעומת הקורונה עם כ-3 מיליון מתוך 8 מיליארד, זה הבדל של שני סדרי גודל. מי שבאמת חרד מפני השפעת הספרדית 2 צריך לצעוק בכל הכוח "Zero Flu" בכל מחיר, להטיל סגר על ערים שלמות לאחר 2-3 מקרים של שפעת, חייבים לעשות ארדיקציה לשפעת אחרת במוקדם או במאוחר יגיע הווריאנט הקטלני. כמובן שזו עמדה מופרכת, הן ביחס לשפעת והן ביחס לקורונה. היא מופרכת לא בגלל שאין סיכוי שיום אחד יופיע זן קטלני של שפעת או קורונה, אלא בגלל שזו לא סיבה מוצדקת לוותר מעתה ואילך על חלק ניכר מחירויות הפרט שלנו.

15/04/2021 | 18:10 | מאת: א

מאז 1918 (שפעת ספרדית 1) ועד היום לא הופיע אף וריאנט של נגיף השפעת שהוא כל כך מדבק ואלים כמו נגיף הקורונה הנוכחי.

16/04/2021 | 23:20 | מאת: יוסי

שבשנים האחרונות ככל שהגלובליזציה מתגברת כך הסיכוי לוריאנט מסוכן של שפעת הולך וגדל.

17/04/2021 | 23:02 | מאת: א

חפש בגוגל universal influenza vaccine

מנהל פורום מחלות זיהומיות