לכמה זמן מחזיקים הנוגדנים והחיסון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

07/04/2021 | 21:51 | מאת: יעקב

שלום ד"ר. אני באמצע העשור השמיני לחיי ועם מחלות רקע מורכבות. עד שחוסנתי בינואר האחרון לא יצאתי מהבית ורק אחרי החיסון חזרתי קצת לחיות אחרי שעשיתי חודש אחרי חיסון שני בדיקת נוגדנים בליאזון וקיבלתי 145. אני יודע שצעירים מקבלים תוצאות גבוהות יותר ושגם אצלם הסיכון מראש לתחלואה נמוך יותר. אז השאלה איך אני אמור לעקוב אחרי רמת הנוגדנים או החיסוניות שלי כדי לדעת מתי עלי לחזור להסתגר עד שיתנו לי חיסון נוסף. מה אתה היית עושה במקומי?

שלום יעקב, אתחיל ואסיים מהסוף: לו אני הייתי במקומך הייתי חוזר לשגרת חיי (+ מסכת פה אף והמשך שמירה על כללי היגיינה בסיסיים, כמובן) וממתין בסבלנות להנחיית משרד הבריאות בנוגע לאפשרות של קבלת זריקת חיסון נוספת. הרבה בריאות אפי

08/04/2021 | 14:51 | מאת: שי

אני קורא את השאלה ולא מצליח להבין. אם יש לו רמת נוגדנים של 145 כשבבדיקה הזו, מעל 15 נחשב חיובי, איך אתה ממליץ לו על מנה נוספת? ראיתי אנשים צעירים יותר שקיבלו תוצאות של 100, 144, 137 באותה השיטה. אז מה? כולם צריכים לחכות למנה נוספת? האם כמות הנוגדנים לא מספקת? כי אתה ממליץ לו להתנהל כמישהו שלא מחוסן. אשמח להבהרה. רק רוצה להבין.

08/04/2021 | 15:12 | מאת: דוב

אנצל את השאלה ברשותך ד"ר האם מותר לשאול ד"ר כמה בדיקות נוגדנים אתה עשית/מתכנן לעשות כדי להחליט כיצד להתנהל? תודה

שלום דוב, בהחלו מותר. והתשובה היא אפס (0). הרבה בריאות אפי

שלום שי, אני קורא את שאלתך ולא מצליח להבין: איפה בתשבותי ליעקב קראת שאני ממליץ לו על מנה נוספת??? הרבה בריאות אפי

08/04/2021 | 17:30 | מאת: שי

מתנצל, אולי לא הבנתי כהלכה. אני מנסה להבין אם רמת נוגדנים כזו היא מספקת? הוא צריך להתנהל כמו שלא מחוסן? אני אפילו קצת דואג כי הרבה אנשים קיבלו תוצאות דומות באותה שיטה. אשמח להבהרתך המקצועית. תודה.

שלום שי, השואל (יעקב) אמור להתנהל כמו אדם מחוסן. 2. הנחת העבודה של כל המומחים בעולם היא שבעתיד, מתישהו, יצטרכו כ ל מחוסני ה'קורונה' לקבל חיסון דחף. מה שיעצתי לו אפוא זה לחזור לשגרת חייו ולהמתין להנחיות משרד הבריאות בנידון. הרבה בריאות אפי

08/04/2021 | 18:39 | מאת: שי

תודה.

מנהל פורום מחלות זיהומיות