בקשר לחיסון טטנוס שעשיתי.....

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

07/03/2021 | 11:23 | מאת: נופר

שלום דוקטור הלפרין זאת שוב אני בקשר לטטנוס קודם כל תודה שענית לי על השאלות מלפני כמה ימים יש לי עוד שאלה קטנה אחת קראתי הסבר בשיטוט באינטרנט בקשר לחיסון טטנוס אני מעתיקה לך לפה שתראה: *כאשר רוצים לתת חיסון למי שעדיין לא חוסן וגם לא נפצע - נותנים לו את החיסון הפעיל (האקטיבי), שייצרו אותו מהחיידק (לא מדם של אף אחד). *בכל גיל, 0-100, החיסון הפעיל יינתן תמיד בשלוש מנות, בהפרש של חודש-חודשיים בין מנה למנה. *במקרה שאדם מחוסן נפצע, ועברו כמה שנים מאז החיסון האחרון שלו, הוא יקבל חיסון פעיל בלבד. *במקרה שאדם לא מחוסן נפצע (וזה כולל את מי שעדיין לא השלים שלוש מנות חיסון, אפילו מי שקיבל כבר שתיים), עליו לקבל גם חיסון פעיל וגם סביל (את הסביל ייצרו מדם אדם, על כל הסכנות המשתמעות). במקרה שבן אדם בכל גיל שלא חוסן, וזה כולל גם את האנשים שקיבלו רק מנה אחת או שתיים ולא את כל השלוש, עליו לקבל גם חיסון פעיל וגם סביל. אז ככה מהצצה שלי בפנקס חיסונים חוסנתי בגיל שנה חיסון ראשון,בגיל 7 כיתה א' משום מה לא קיבלתי את החיסון כנראה לא הייתי אותו יום בבית הספר, וקיבלתי חיסון שני בגיל 14 כיתה ח', בצבא לא הייתי אז לא קיבלתי בצבא מה שאומר שבגיל הילדות חוסנתי פעמיים ולא 3 פעמיים החיסון שעשיתי לפני שנה זה לא מפציעה אלא אני רציתי לעשות מהחרדה שלי לטטנוס זה החיסון טטנוס השלישי שלי בחיים עשיתי אותו בקופת חולים אצל האחות ואצל האחות מקבלים חיסון פעיל שלא נפצעים כל 10 שנים למי שרוצה אז השאלה שלי אם בגיל ילדות לא השלמתי 3 מנות אז האם החיסון הפעיל שקיבלתי לפני שנה אצל האחות שהוא השלישי שלי בחיים גם מגן עליי באופן מלא מטטנוס או אני צריכה לקבל גם חיסון סביל כי לא חוסנתי ב-3 מנות בילדות? האם אני מוגנת ממחלת הטטנוס גם אם לא קיבלתי חיסון סביל וחוסנתי רק בשתי מנות בילדות? אשמח אם תענה לי

שלום נופר, סביר שתהיי מוגנת מתחלואה ב'טטנוס' במהלך 4 או 9 השנים הקרובות (תלוי בחומרת הפציעה העתידית שלך). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות