כמה שאלות בקשר לטטנוס...

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

05/03/2021 | 03:10 | מאת: נופר

שלום דוקטור הלפרין שאלתי אותך לא מזמן שאלה על טטנוס ואני עדיין קצת חוששת אשמח אם תענה לי אז ככה: בגלל הקורונה אני נוהגת לשתוף הרבה ידיים והידיים שלי סדוקות ומדממות גם לפעמיים בלי שאני אשים לב ואני נוגעת בכל מיני עצמים גם כאלה שהם לא שלי לדוגמא(עכברים של מחשב,ידיות של דלתות שלטים של טלוויזיה פליירים ומברגים) והם נוגעים לי בדם ואין לי מושג מי נגע בהם ואם הם נקיים וללא נבגי טטנוס עשיתי חיסון לטטנוס לפני שנה ושאלתי אותך גם את השאלה הזאת שהאחות עשתה לי את החיסון היא נתנה לי נייר להחזיק ולא לחצתי ולא והחזקתי את זה טוב והנייר התמלא כולו בדם ואני חוששת שהחומר של החיסון יצא החוצה ביחד על הדם ואני למעשה כאילו לא מחוסנת אני שואלת אותך האם אני יכולה להיות בטוחה שאני מחוסנת ומוגנת מטטנוס? ובקשר לשאלה למעלה שעצמים נוגעים לי בדם גם אם לא הייתי מחוסנת למשל גם אין חשש להידבק בטטנוס מהמקרים המתוארים?

שלום נופר, 1. סביר שאת מוגנת כהלכה מפני תחלואה ב'טטנוס'. 2. הדבקה ב'טטנוס' במהלך האירועים המתוארים בשאלתך נחשבת כבלתי סבירה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות