בדיקת מנטו 8מ״מ האם נחשב לחולה שחפת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

03/03/2021 | 16:44 | מאת: אלי

אני בן 41 הייתי במגע עם מטפלת(עובדצ זרה) שעובדת אצל סבתה ואובחנה בשחפת פעילה ערכתי בדיקת מנטו וקיבלתי תשובה של 8מ״מ עשו לי צילום חזה והיה תקין והרופא אמר שהתגובה לא ספיציפית ואין צורך בטיפול מונע ולא המליץ על דבר אחר האם אני נחשב לחולה שחפת? מה ההלשכות של הדבר על הבריאות האישית שלי בהיותי חולי אי ספיקת לב? האם יש צורך בבידוד כלשהו? האם יש צורך בעוד בדיקות ספיציפיות לאבחון? יש לי חששות ואין לי מענה תודה מראש

שלום אלי, אני ממליץ לך להפנות את שאלתך למלש"ח (המרכז לשחפת של משרד הבריאות) הנמצא באזור מגוריך. הרבה בריאות אפי

03/03/2021 | 17:13 | מאת: אלי

תודה רבה על המענה המהיר הבדיקה וגם הרופא היה במלשח בית חולים לגליל מערבי ולא מצאתי תשובה מספקת בשבילי.. לכן אני מנסה לברר אצלך אם יש בדיקות אחרות לאבחון.. אני יודע שקשה לך לתת לי דעה ישירה כי אתה לא מכיר התיק האישי שלי אבל אם אפשר המלצות מיוחדות שאני יעביר לרופא משפחה שלי לביצוע בדיקות נוספות יהי מצויין תודה

שלום אלי, תמיד אפשר לעשות עוד בדיקות. למשל: 1. CT של בית החזה. 2. בדיקת דם הקרויה QuantiFERON-TB Gold. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות