חצבת בדיקת האם חלתה ע

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

03/03/2021 | 12:07 | מאת: טליה

שלום רב, בגיל שנה וחצי אובחנה בתי כחולה באדמדמת. על פי תיאור התסמינים, אני חוששת שמדובר היה בחצבת ולא באדמדמת ...(הפריחה התחילה מאחורי האוזניים, העיינים היו אדומות...) שאלתי היא האם יש דרך לברר אם באמת חלתה בחצבת בהנחה ששבועיים לאחר חלוף המחלה ניתן לה חיסון בטיפת חלב כנגד חצבת? כיום הילדה בת 3 והנושא עדיין מטריד אותי נוכח קיומו של סיבוך הקרוי sspe, הנפוץ יותר בילדים מתחת לגיל שנתיים שחלו במחלה. תודה רבה

שלום טליה, אינני מכיר דרך לאבחן כיום בוודאות האם מחלתה של בתך (לפני כשנה וחצי) הייתה חצבת. הרבה בריאות אפי

03/03/2021 | 16:52 | מאת: טליה

תודה רבה. מה שכיחות הסיבוך כאמור בקבוצת הגיל הזאת? האם יש דרך למנוע/לבדוק אם קיים?

נמוך

מנהל פורום מחלות זיהומיות