שאלה לגבי תוצאות האם שחפת סמויה?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

03/03/2021 | 10:03 | מאת: שאלה

שלום, בעקבות דם בליחה מספר פעמים לאחרונה הופניתי לסיטי חזה ותרביות ליחה, רגילה ולמיקובטקריה. בסיטי חזה כתוב שהודגמה גרנמולה מסוידת זעירה בפסגת הריאה השמאלית. אך בסיכום כתוב ללא ממצא חריג. תרבית ליחה רגילה ללא ממצא פתולוגי. תרבית ליחה למיקובקטריה טרם התקבלה תשובה אך על אחת מהן כתוב כבר שלא נמצאו מתגים יציבי חומצה. מה דעתך? הגרנמולה בסיטי חזה מראה על שחפת סמויה במקרה? האם זה דורש טיפול או מדאיג?

03/03/2021 | 13:02 | מאת: שאלה

אציין שאני בחור צעיר יליד ישראל. בילדותי סבלתי מאסטמה ודלקות ריאה חוזרות רבות.

שלום שאלה, 1. 'גרנולומה' כביטוי לתחלואה בשחפת היא ממצא פתולוגי ולא רדיולוגי. 2. אפשר להתקדם באבחנה גם ע"י ביצוע תבחין עור ('מנטו') לשחפת. הרבה בריאות אפי

03/03/2021 | 16:57 | מאת: שאלה

שלום, סליחה אבל לא הבנתי את תשובתך לגבי הגרנולומה הזעירה בפסגת ריאה שמאל שראו בסיטי חזה. האם זה יכול להעיד על שחפת סמויה?

שלום שאלה, הממצא איננו אבחנתי לשחפת, ובכל מקרה- כשאדם שיש לו שחפת משתעל ופולט דם אזי לא מדובר ב"שחפת סמויה". הרבה בריאות אפי

03/03/2021 | 18:31 | מאת: שאלה

תודה רבה. האם לדעתך כדאי לעשות בדיקת מנטו כדי לשלול שהגרנולומה היא לא משחפת סמויה שצריך לטפל בה? יש לי גם iga גבוה קצת של כ530 ומונוציטים מעט גבוהים (0.9 או 1). שחפת סמויה היא דבר מסוכן אם לא מטפלים או מאבחנים? גורם לנזק?

שלום שאלה, 1. בדיקת 'מנטו' (חיובית או שלילית) עשויה לסייע בהחלטה לגבי המשך הברור. 2. שחפת סמויה לא מטופלת עלולה להתפתח למחלת שחפת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות