הדבקה בקורונה כתוצאה ממפגש עם "מחלים"

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

03/03/2021 | 09:44 | מאת: אייל

שלום ד"ר שוחחתי היום בלובי של בניין (כאשר אני מחוסן ועם N95) עם חבר אחר, ובזמן ששוחחנו הגיע אדם שלישי (גם מסכה) והחליף מספר משפטים עם החבר האחר. אותו אדם הוא חולה קורונה מאומת שיצא מאומת ב15/2 ושוחרר על פי נוהל משרד הבריאות שאינו מחייב כיום תוצאה שלילית בבדיקת מטוש. עברו 16 יום מהיום שהוא אומת לנגיף. א) האם אתה תומך בנהלי משרד הבריאות שמשחררים אנשים לאחר שבועיים גם ללא בדיקה שלילית? ב) כיצד אתה מעריך את הסיכויים שנדבקתי באירוע המתואר? תודה

שלום אייל, הסיכוי להדבקתך ב'קורונה' במהלך האירוע המתואר בשאלתך נראה לי נמוך. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות