האם יש צורך בחיסון שני ?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

02/03/2021 | 11:03 | מאת: אורן

שלום דר', לא הייתי מאומת וגם לא חולה אך לפני חצי שנה שעשיתי בדיקה סרולוגית יצא 1.8 , לפני חודש נוגדנים ירדו ל 1.3 והחלטתי בכל זאת לעשות חיסון. שבועיים אחרי חיסון ראשון נוגדנים עלו ל 15.5 כל הבדיקות בוצעו בבית חולים תל השומר וערכי יחוס של המעבדה הינם חיובי מעל 1.1 S/CO. 1. האם יש צורך בביצוע חיסון שני ? או שרשמת נוגדנים הנוחכית מספיקה 2. אם בכל זאת ידרשו ממני לבצע חיסון שני כי אינני מוגדר מחלים באופן רשמי (אלא רק לפי סרולוגיה) כדי לקבל תו ירוק האם חיסון שני מוצדק והאם יכול להזיק ? תודה מראש על התשובה. אורן

שלום אורן, משרד הבריאות ממליץ לאנשים שלא חלו בעברם ב'קורונה' לקבל שתי זריקות (של חיסון ה'קורונה' של 'פייזר') בלי קשר לרמת הנוגדנים בדמם. הרבה בריאות אפי

03/03/2021 | 17:40 | מאת: אורן

שלום דר', כלומר, אם מישהו היה אסימפטומטי וגילה את זה רק על סמך סרולוגיה מומלץ לבצע 2 חיסונים בכל זאת ? בלי קשר, האם קיים דבר כזה עודף חיסונים או שחיסון נוסף יכול להזיק ? תודה מראש, אורן

שלום אורן, 1. משרד הבריאות ממליץ לאנשים שלא חלו בעברם ב'קורונה' לקבל שתי זריקות (של חיסון ה'קורונה' של 'פייזר') בלי קשר לרמת הנוגדנים בדמם. 2. כל חיסון מיותר עשוי להזיק. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות