שאלה לגבי חיסון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

01/03/2021 | 22:14 | מאת: משה

שלום, אני מחוסן אבל הבן שלי חושש להתחסן. הוא בן 26 ויש לו מחלות רקע אוטואימוניות. הוא מאוד מקפיד להישמר מהקורונה, ועוטה 2 מסיכות כשהוא יוצא מהבית. אבל יש לי שאלה: כאשר חלק נכבד מהאוכלוסיה ( ע''פ הנתונים שמוסרים בתקשורת) כבר מחוסן, האם קבוצת הלא מחוסנים נמצאים בסיכון גדול יותר להידבקות ולמחלה קשה מאשר הסיכון שהיה כשכולם היו לא מחוסנים, לפני שהיו חיסונים בכלל? כשחושבים על כך, הלא מחוסנים הם קבוצת מיעוט שנמצאת בעמדה חלשה מול המחוסנים, האם הם מועדים יותר לפורענות? כי כעת הם מיעוט מול הרוב שמחוסן. מה שמבסס את מחשבותיי זאת העובדה שהנגיף כרגע תוקף קבוצת מיעוט מסוימות לעומת מה שהוא היה "רגיל" לתקוף- את רוב האוכלוסיה. תודה.

שלום משה, הסיכוי של האדם הבודד שלא התחסן ושנדבק ב'קורונה' לפתח מחלה קשה לא עלה בעקבות ההתחסנות של הסובבים אותו. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות