האם אפשר להידבק כך...

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

28/02/2021 | 17:05 | מאת: אלונה

שלום רב שאלה קצת מוזרה אשמח אם תענה לי אני נוהגת לשתוף הרבה ידיים והידיים שלי מאוד יבשות ויש לי מן שריטות שלפעמיים מדממות מהיובש הרופא עור המליץ לי על קרם ידיים בפייה של הקרם יש מן גומי כזה ששומר על הסגירה והוצאתי אותו עם סכין מטבח ושהוצאתי את הקרם מהשפורפרת ומרחתי אותו על היד אז מן הסתם שיוצא הקרם הוא בא במגע אם איפה שנגע הסכין מטבח יחד אם מה שנשאר מהגומי(ומשם יוצא הקרם) עכשיו אני לא הסתיר את זה שאני מאוד חרדתית מחיסונים ובכלל חרדתית גם לחיידק הטטנוס תוכל רק להגיד לי רק אם אני יכולה להידבק מהמקרה המתואר ואם יש חשש ואני צריכה להתחסן לא באופן בכללי אלא רק מהמקרה המתואר במידה וחיידק הטטנוס היה על הסכין מטבח בזמן שהוא בה במגע עם החתכים המדממים שיש לי בידיים שמרחתי את הקרם?

שלום אלונה, הדבקה ב'טטנוס' במהלך האירוע המתואר בשאלתך נחשבת כבלתי סבירה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות