הדבקה באויר הפתוח ללא מסכות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

27/02/2021 | 19:35 | מאת: עדי קולר

שלום שאלה לגבי הדבקה בבקשה היינו בפארק וישבנו ללא מסכות והיו איתנו הילדים בני 3 ו-5 (עברנו חיסון שני לפני כמה ימים אך הילדים כמובן לא מחוסנים) בעודנו בפארק עמדו ממש צמוד אלינו / עמדו מעלינו במשך כמה דקות חבורה של אנשים שדיברו בערך 2-3 דקות.. והם היו בלי מסכה. במידה והם חולים- האם סבירות גבוהה להדבק ככה? המות והיו קרובים אלינו למרות האויר הפתוח? ממש חוששת על ילדיי בעיקר שאינם מחוסנים שאלה נוספת, יש נתונים לגבי כמה הוירוס החדש-הבריטי- עמיד על משטחים? שבוע טוב עדי

שלום עדי, 1. הסיכוי להדבקה ב'קורונה' במהלך האירוע המתואר בשאלתך נחשב כנמוך. 2. אינני מכיר דיווח על עמידות הזן הבריטי של ה'קורונה' ע"ג משטחים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות