בדיקת קומבו- שאלה לרופא בבקשה.

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

26/02/2021 | 17:04 | מאת: גלית

שלום דר'. קראתי באתר מסויים שיכול להיות מצב שבו בדיקת הקומבו לאיידס לא תזהה הדבקה גם לא לאחר 21 ימים משום שהאנטיגן נעלם מהדם והנוגדנים עדיין לא נוצרו? מצד שני קראתי בנוסף שאם האנטיגן נעלם מהדם זה רק בגלל שנוצרו כבר מספיק נוגדנים בדם ואז בדיקת הקומבו תזהה הדבקה. משום כך, הבדיקה נחשבת מאוד אמינה לאחר 3 שבועות ויותר. מה דעתך? האם זה נכון? אשמח להסבר ממך. שבת שלום ומבורך.

שלום גלית, בדיקת ה'קומבו' ל- HIV נחשבת כאמינה למדי לאחר כשלושה שבועות מהמגע החשוד. הרבה בריאות אפי

26/02/2021 | 18:52 | מאת: גלית

תודה על התשובה המהירה אך האם יש ממש במה שקראתי? האם ההסבר הזה נכון? אולי משום כך הסיכוי לפספוס הבדיקה נמוך אם בכלל? אני מתנצלת שאני מבלבלת לך את המוח, באמת חשוב לי להבין. תודה.

שלום גלית, אין בדיקה שהיא בטוחה ב- 100%, ואמינות בדיקת ה'קומבו' ל- HIV לאחר כ- 3 שבועות ממגע חשוד נחשבת כגבוהה למדי. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות