שני אירועים חשודים להדבקה בנגיף

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

26/02/2021 | 14:33 | מאת: מוטי

שלום ד"ר התחסנתי חיסון שני לקורונה ב 13.1 והייתה לי שלושה שבועות אחרי החיסון בדיקה סרולוגית עם תוצאה גבוהה היום סיימתי לינת לילה במלון לצורך עבודה וקרו לי שלושה אירועים. אשמח להתייחסותך לגבי סיכויי ההדבקה שלי בנגיף באירועים אלה. 1) כשבאתי לעזוב את המלון הממוקם במתחם עם מבנים נוספעם וחניה משותפת נכנס אדם מבחוץ, שלא קשור למלון, ללא מסכה, ושאל בקול רם את פקיד הקבלה כיצד יוצאים מהחניון. אני הייתי עם N95. 2) ביושבי על שולחן באוויר הצח הפתוח לחלוטין הגיח מאחורי קולגה שלא ראיתי שמגיע , טפח על כתפי ושאל מה שלומי כאשר הוא מאחורי לא עם הפנים אלי. הוא היה ללא מסכה אך חוסן גם כן בחיסון שני לפני מעל חודש. 3) בהמשך יצאתי לנסיעה במכונית עם פתחי אוורור פתוחים, עם קולגה נוספת, שהיה עם מסכת בד רגילה. אני הייתי עם N95 אך גיליתי שלא התאמתי היטב את אבזם האף ולכן איני משוכנע אם המסכה הייתה מהודקת כהלכה. 4) בסוף היום ישבנו שוב סביב שולחן, עם ריחוק של מעל 2 מטר באוויר פתוח, אני עם ה N95 מהודקת כהלכה אך אדם נוסף ישב ודיבר שם ממרחק איתנו ללא מסכה. כל זה באוויר הפתוח. כיצד אתה מערך את סיכויי להידבק בנגיף כתוצאה מהיום העמוס והלא שגרתי שעבר עלי ומה היית עושה במקומי? תודה

שלום מוטי, נראה לי שמדובר בסיכויים נמוכים, ולו היה קורה לי משהו דומה הייתי ממשיך בשגרת חיי. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות